לקראת חג פורים, מצ"ב מתכון לאוזני המן במילוי ממרח תמרים באדיבות רשת בתי הקפה גרג (והקונדיטור הראשי גיא בסיס), אשר משיקה לקראת חג הפורים מבחר אוזני המן מסורתיים.

צילום אסף לוי
מרכיבים מלית –
830 גרם ממרח תמרים
3 גרם קינמון
35 גרם שמן קנולה
20 גרם גרידת תפוז
110 גרם אגוזי מלך (קלויים וקצוצים דק)
מרכיבים בצק –
300 גרם חמאה
185 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת שקדים
500 גרם קמח
4.5 גרם מלח
2 ביצים
הכנה –
1. יש לערבב את כל חומרי המלית יחד
2. הכנת הבצק –
א. יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
ב. להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
3.נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד
4. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר)
5. ממלאים את העיגולים שקרצנו ב-8 גרם ממילוי התמרים ומקפלים לאוזן המן
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ- 12 דק'
7. לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל
אוזני ההמן של קפה גרג עשויות מבצק פריך איכותי. המאופיינים בטעם ביתי. ומתאימות גם למשלוח מנות, אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק… ניתן להשיג בכל 120 סניפי הרשת ברחבי הארץ.
ניתן להשיג את אוזני המן בסניפי רשת קפה גרג במחיר ליחידה של 3 ש"ח.











