במושבה הגרמנית בירושלים, ברחוב הפסטורלי עמק רפאים, המזכיר רחובות באירופה, שוכן "בייגל קפה", מקום מגניב שהוא גם מסעדה, גם מעדניה, גם בית קפה ואפילו קייטרינג.

מאחורי בייגל קפה עומדים בני הזוג תומר ושמרית תותי, שהכירו בגיל 15. בתקופתם הסטודנטיאלית התגוררו תומר ושמרית מעל מאפיית בייגלה, שם התמכרו אל המאכל שאפשר לגוון איתו עד אין סוף.
לאחר 17 שנים בתחום המסעדנות, פתחו השניים את BAGEL CAFE.

החל משש וחצי בבוקר, יכולם הלקוחות להנות מארוחות בוקר מיוחדות השונות בהרבה מארוחות בוקר סטנדרטיות אותן אנחנו מכירים.
הקונספט של המסעדה בנוי על מעדניה בו הכל נעשה בעבודת יד לרבות ממרחים מיוחדים (שמנת, סלט טונה, סלט בייצים, אבוקדו) אותם טעמנו עם בייגלה פריך במגוון טעמים (רגיל, חיטה מלאה, בצל, שום, מעורב).
גולת הכותרת בין הממרחים היה ממרח פורל הבלעדי למקום וטעים מאוד.


מורחים על טוסטונים גבינת שמנת שום ושמיר, שמים פרוסת סלמון מעל – תהנוג צרוב!

בייגל טוסט איטלקי הגיע עם כמות נדיבה של מוצרלה, פסטו ועגבניות שרי מקורמלות מגיע עם סלט עלים טרי.


בוקר דיינר – בייגל פתוח צרוב עם ביצת עין בפנים, חמאה, פטריות ובצל מוקפצים.

סלט סמוקי פורסט ממבחר חסות, עלי בייבי, משחק של פטריות מוקפצים עם טוויסט של גבינת גאודה מעושנת במקום וגרעיני חמניות ודלעת.

סלט "קרנץ' בטטה" – חסה, עגבניות, שועועית ירוקה, גבינת פטה עם שבבי צ'יפס בטטה, מוקפצים עם מגוון רחב של גרעינים עם תבלין ה"סודי".

מעיקריות טעמנו את סלמון בקרם חרדל צרוב על מצע של פלחי בטטה ותפו"א.

לזניה אפויה בגבינת שמנת, מבחר פטריות ועגבניות מרוסקות. לטעמי השילוב יצר טעם לווי ולכן לא התחברתי למנה.


סיימנו בליין של קינוחים אותם מכינה שמרית, אשתו של תומר: טארט לימון עם פלחי לימון, עוגת גבינה ושוקולד, עוגת גבינה ניו יורקית ופאי אגוזים ושקדים אשר האחרונה הייתה המועדפת עלי ביותר.




בייגל קפה עמק רפאים 46, המושבה הגרמנית, ירושלים, 02-5877877
פרטים נוספים באתר: http://bagelcafe.co.il/
המקום כשר למהדרין.











