צריך לא מעט אומץ לעזוב בגיל 40 קריירה מבטיחה בתחום ההיי טק לטובת הגשמת חלום….אבל זה בדיוק מה שעשו אביב ולילך זסלר.
אביב עבד אחרי הצבא ב"אמריקה", בית הקפה המפורסם שפעל בבית ציוני אמריקה (כל בני ה-40 פלוס בטוח זוכרים אותו…) ומאז טיפח חלום לפתוח בית קפה משלו, אבל בגלל לחץ של ההורים הפולנים, "כי הרי בית קפה זה לא מקצוע…", פנה לתחום ההיי-טק.
לאורך השנים לא זנח אביב את חלומו ואכן בשנת 2012 , פתחו בני הזוג זסלר את סניף חולון של רשת בתי הקפה בליקר בייקרי.

פגשנו את לילך (אביב נשאר בבית לשמור על התאומים שרק נולדו…) כשהגענו לבית הקפה בערב חורפי בנובמבר.
סניף חולון, שעוצב בטוב טעם ובסגנון חמים ע"י ירון טל, אחיו של ארז טל, מתהדר, כמו יתר סניפי הרשת, בעיקר במנות צמחוניות, טבעוניות ובארוחות קלילות על טהרת הפרי, הירק והטבע.


כשברקע מוזיקה ישראלית נעימה ולא רועשת, פתחנו את הערב עם מרק הבית, מרק ירקות חם שהשתלב מעולה עם מזג האויר הקריר. המרק מכונה בסניף "מרק לילך", שמבקשת להגיש ללקוחותיה מרק כמו שהיא מכינה בבית: עשיר, חם וטעים. המרק מגיע עם לחם, שגם הוא, כמו כל המאפים והקינוחים בסניף, מגיע מהקוניטוריה של בליקר בפ"ת.


אם אתם בקטע של נשנוש קל, כדאי להזמין כדורי פלאפל תרד בגבינת פרמזן, על מצע שמנת עם עירית קצוצה, גזר ועלי חסה (25 ש"ח). השילוב המעולה בין כדורי הפלאפל הנמסים בפה לבין רוטב השמנת, הופך את המנה למיוחדת וטעימה במיוחד.

טעמנו גם חציל קלוי עם טחינה וסלסת עגבניות (27 ש"ח) ופטריית פורטבלו, מאפה במילוי פטריות טחונות (27 ש"ח), שתי מנות לא רעות, אך פחות טובות מהמרק ומכדורי התרד.


אם לשבוע באמת חשקה נפשכם, אמליץ על שתי מנות עיקריות מושקעות:
למרות שהשעה היתה 9 בערב, החלטנו להזמין את "אחרי הגשם" מנה מתפריט ארוחות הבוקר (ממנו אפשר להזמין בכל שעה) – ריבוע לחם בריוש, שמעליו פטריות מוקפצות וכדורי גבינת חלומי ממשק יעקבס, ומעל ביצת עין, בליווי סלט ירוק קצוץ (56 ש"ח, כולל מיץ טבעי או שתיה חמה).


מנת הדגל של הארוחה היתה המבורגר פטריות ומוצרלה. למרות שמדובר בהמבורגר, זוהי מנה צמחונית למהדרין. קציצת המבורגר עסיסית עם ביצת עין מעל, מגיעה בלחמניה עם חסה, טבעות עגבניה ובצל מתובלים ברוטב צ'ילי ועשבי תיבול, בליווי קוביות תפו"א אפויים ( 59 ש"ח). אהבנו במיוחד את השילוב בין החלמון להמבורגר.
שתי המנות העיקריות מגיעות עם סלט ירקות קצוץ טרי

טעמנו ופחות אהבנו בלינצ'ס של פעם, במילוי פטריוות קצוצות, מוגש ברוטב שמנת פטריות (46 ש"ח).

קינחנו בעוגת פילדלפיה, על בסיס בראוניז עם שכבת גבינת מסקרפונה עם עיטורי ריבה (33 ש"ח) קינוח קליל, אך סתמי למדי, אני בטוחה שיש בתפריט קינוחים הרבה יותר מוצלחים.

לעומת זאת, שוקו בליקר פרלין, משקה שוקולדי עם מטבעות שוקולד בפנים, על בסיס חלב (18 ש"ח) מתוק, חם ומומלץ- רק אל תשכחו לערבב טוב טוב את השוקולד עם החלב החם….

השורה תחתונה: בית קפה נעים וחמים, עם שירות טוב ואווירה נינוחה. המנות בתפריט קלילות, אך מושקעות, ועשויות מחומרים איכותיים.
בליקר בייקרי חולון, המרכבה 40, חולון, כשר למהדרין (בד"צ בית יוסף)











