בינצה
מאפה לחג השבועות
בינצה מאפה בולגרי מוגש בחג השבועות בדרך כלל כארוחת הבוקר / צהריים/ ערב.
כאחת שגדלה בבית בולגרי אם אמא ז"ל הבולגריה שאהבה לפנק לפנק לפנק …
במאכלים במיוחד מאכלי חגים, ואין חג שבועות בלי הפשטידה בינצה שהיא הייתה מכינה במו ידיה הכל תוצרת בבית, את בצק הפילו ועד הכנת החמצה ובישול היוגורט את גבינת הפטה אבי ז"ל היווני הביא משוק לוינסקי המפורסם מהמעדניות סוחרי הבלקן, כל חג שבועות הייתי מתעוררת לארוחת הבוקר חגיגית לצד הבורקס, ביצים קשות, סלט יווני עם גבינת פטה, ואוזו (ערק) מעול במים כך שנראה חלבי …
וואי כמה שאני מתגעגעת לימים של פעם, להורים המקסימים שלי, ליופי של השולחן החג שבועות במפה לבנה רקומה בשולים שעל שולחן הגדול בחדר האוכל היה מלא במטעמים, ופרחים כי בכל ערב חג ובערבי שיש שבת אבי ז"ל היה מביא פרחים ועיתון בשפה הבולגרית לאמי ז"ל היקרה .
עכשיו קדימה למתכון שלי שאני הכנתי הפעם קצת שונה משנים קודמות,
הפעם המתכון עם מצרכים של תנובה בלבד וראוי לציין שאת גבינת בולגרית פיראוס פרוסות 5% של תנובה קיבלתי להתנסות מוצר חדש לקיץ גבינה פטה מלוחה פרוסה שאפשר לקחת לפיקניק או לשפת הים עם אבטיח קר ואין צורך לפרוס .
למתכון שלי קבלו את הבינצה שלי לחג השבועות
מצרכים :
חצי מחבילה בצק פילו מעדנות בצק דק
תרסיס שמן רגיל או זית או שמן זית למריחה
















