מירי זורגר, שפית-קונדיטורית
אין ספק כי את השילוב האולטימטיבי בין הקולינריה והאומנות הפלסטית
ניתן למצוא ובשפע אצל השפית קונדיטורית, מירי זורגר.
אם המראה הוא המפתח לחוש הטעם, הרי שהשפית זורגר מצאה אותו ובגדול.
יצירותיה מהוות אומנות עשייה במובן של עיצוב יצירות אומנות מיניאטוריות של מאכלים ומתאבנים על גבול הציור והפיסול ממש. מדובר במיבנים מושלמים, מוקפדים וצבעוניים של מטעמי שוקולד או סוגי מנות לכל חג או אירוע אשר כמובן עשויים ממיטב חומרי הגלם , באיכות מעולה, ובהקפדה סימטרית שובת עין ולב.
את הכשרתה הפורמאלית ספגה בבתי ספר של בישול וגורמה בהיותה החרדית הראשונה שפסעה בדרך זו, מאז כניסתה לתחום לפני מעל 15 שנה, כאשר בתחילה למדה עיצוב ואופנה בבית הספר "שנקר" ורק לאחר שעברה תאונה החליטה לשנות כיוון וללמוד בבית ספר "בישולים", יצויין כי את סודות הקונדיטוריה למדה מירי מהשף קונדיטור הידוע בתחומו, חררדו קוללאו, וזאת באחת מהשתלמויותיה בחו"ל. והשאר, כמובן, היסטוריה.
ממיטבחה שבבני ברק צמחה אימפריה קולינארית של ממש והיא הפכה לשם דבר בתחומה ובסדנאות הלימוד שהיא מעבירה ובהן מתוודעים המשתתפים לרזי יצירת "התכשיטים הקולינאריים" המקסימים ביופיים ובטעמם.
בסדנאות לקראת חגי ישראל, ראש השנה, פסח, פורים וכיוצ"ב, לומדים, כמובן, להכין ארוחות חג מושלמות של מאכלי החג המסורתיים על שלל גווניהם.
בסדנאות, מקבלים התלמידים עצות והנחיות מדוייקות כיצד להכין ולעצב מנות ניפלאות לכל טעם וחיך ואיך לרענן ולמנף את עצם ההגשה לשולחן כארוע חזותי שובה עין.
על רקע זה יובן עד כמה נפעמתי להיות מוזמנת לאחת מסדנאותיה של מירי זורגר, יחד עם בלוגריות מחברותי, סדנא שהתקיימה בביתה של האמנית, רייצ'ל וויצמן.
ראיתי והתרשמתי בכל חושי עד כמה יכול אוכל ללבוש צורה כה אסתטית ונאה כיצירת אומנות לכל דבר.
הפטיפורים השוקולדיים, הסנדוויצ’ים הזעירים, מנות התיקרובת והקינוחים שהוצגו והובאו לפנינו נראו כמצוירים ביד אומן, מוקפדים עד הפרט האחרון כאילו נגזרו זה עתה מתמונה שבמוזיאון לאומנות.
למען הגילוי הנאות אזכיר כי אף אני "חוטאת" בהכנת מאכלים, אפיית עוגות ומיני מאפה אחרים ובכלל "בשלנית", ויצאתי מן האירוע עם תובנות ורעיונות חדשים ומפתיעים שאותם בוודאי איישם בד' האמות שלי.
יישר כח לגב. מירי זורגר ותעמוד על הברכה.
לאתר הבית : לחצו כאן .
נכתב וצולם על ידי LEVANA REISER















