פשטידת קישואים ממה שיש

יום צמצום בזבוז המזון הוא אחד הימים החשובים בשנה, אנחנו רגילים לקנות מבלי בכלל לבדוק מה כבר יש בבית. הכנתי פשטידת קישואים טעימה במיוחד ממה שיש בבית

כשחברתי, אורטל, ביקשה ממני שאעלה מתכון לרגל יום צמצום בזבוז המזון, ישר הסכמתי. לא רק בגלל שאני אוהבת אותה, אלא בגלל שאני חושבת שזה סופר חשוב. אם יש משהו שאני שונאת לעשות זה לזרוק אוכל. נכון שלפעמים האוכל מתקלקל ואין ברירה. לכן אני גם נמנעת מלהכין מנות גדולות של אוכל. תמיד אעדיף להכין לילדים תוספת בריאה וטריה ליד המנה העיקרית מאשר להכין מנה גדולה שרובה בסוף תזרק לפח.PHOTO-2019-03-10-10-49-47

היום ממש התחשק לי לאכול משהו חם לארוחת צהריים ולא רק סלט. פתחתי את המקרר והיו לי שם הרבה קישואים, ישר ידעתי מה אני הולכת להכין: פשטידת קישואים. אז הנה פשטידת קישואים ממה שהיה לי במקרר, רק שתדעו שהיא יצאה מעולה.

פשטידת קישואים ממה שיש

 

5 קישואים גדולים מגוררים וסחוטים מנוזלים

חופן פטרוזיליה קצוצה

4 ביצים טרופות

1/2 חבילת קוטג׳

1/2 חבילת גבינה לבנה סימפוניה 5%

1/2 חבילת ביבי מוצרלה

1/4 קופסה של גבינה בולגרית 5%

4 כפות קוואקר

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

גבינת פרמזן מגוררת לפיזור על הפשטידה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. משמנים מעט תבנית פיירקס
  3. בקערה עמוקה מערבבים את כל המרכיבים ביחד למעט גבינת הפרמזן
  4. מעבירים לתבנית פיירקס
  5. מפזרים גבינת פרמזן מעל

    הפשטידה בדרך לתנור
    הפשטידה בדרך לתנור
  6. מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה, עד שהפשטידה משחימה
  7. מחכים חמש דקות לפני שפורסים אותה
  8. מגישים עם סלט חסה ליד
פשטידת קישואים עם סלט חסה בצד, ארוחת צהריים מושלמת
פשטידת קישואים עם סלט חסה בצד, ארוחת צהריים מושלמת

בתאבון!

אל תשכחו מדי פעם לבשל ממה שיש!

 

ויקי גורשטיין
נעים להכיר, אני ויקי גורשטיין. לפני שהגענו לשליחות בצ׳ילה הייתי בטוחה שהאוכל הלטיני הוא בעיקר אמפנדס, אלפחורס ואסאדו. כמה לא הבנתי וכמה התאהבתי. 
התאהבתי באנשים, בנופים, במוסיקה ובשמחת החיים. התאהבתי באוכל ובאלכוהול וידעתי שאני חייבת להעביר את זה הלאה, לגרום לעוד ועוד אנשים להכיר מקרוב ולהתאהב כמוני בתרבות האוכל הלטיני.