בימים חורפיים יש חשק למרק טעים. כזה שיהיה משביע ומזין, אבל לא ייקח יותר מדי זמן להכין. מרק עדשים בגרסה הכי מהירה, קלה וטעימה, שגם ילדים יכולים להכין
זכיתי בילדה אנרגטית, כזאת שחייבת להיות בפעילות נונסטופ סביב השעון. אם אני משכילה לתעל את האנרגיות שלה לטובת הבית – כולנו מרוויחים: ספונג'ה, לפנות כלים מהמדיח, לאפות ולבשל הם רק חלק מהדברים שהיא תמיד שמחה לעשות במקום סתם להשתעמם…
לכבוד החורף ויום המשפחה – אגם הכינה לנו מרק עדשים כל-כך טעים שהייתי חייבת לשתף. הסוד לפשטות המתכון ולטעם העשיר: שימוש בקוביות התיבול הקפואות של דורות.
מצרכים:
3 כפות שמן זית
3 קוביות בצל מטוגן דורות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
3 קוביות פטרוזיליה דורות
2 כוסות עדשים כתומות
8 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
4 קוביות כוסברה דורות
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר שמן זית
- מוסיפים קוביות בצל מטוגן של דורות ומטגנים מעט על עוצמת להבה נמוכה
- מוסיפים את קוביות הגזר לסיר וממתינים כ-5 דקות.
- מוסיפים קוביות פטרוזיליה דורות ומערבבים
- מוסיפים את העדשים והמים
- מבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים התרככו
- מוסיפים קוביות כוסברה דורות ומתבלים במלח-פלפל לפי הטעם
- אוכלים ביחד כל המשפחה ומתענגים על כל רגע
[youtube 7ciplVzIjUw nolink]















