רעיון למשלוח מנות מתוק

יש משהו מיוחד בלהכין משלוח מנות תוצרת בית שנעשה מכל הלב במקום המארזים המוכנים.

בחרתי להכין עוגיות שוקולד, פירות יבשים ואגוזים, ריבת עגבניות שרי, ועוגת שוקולד עם תותים משגעת.

חג פורים שמח

משלוח מנות

 

 

עוגיות שוקולד, פירות יבשים ואגוזים

עוגיות ביס מתוקות שנימוחות בפה ומתאימות לכל זמן

מצרכים

120 גרם חמאה רכה

70 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר

חצי כפית תמצית וניל

2 חלמונים

150 גרם (כוס ועוד כף ) קמח

70 גרם פקאן קלוי וטחון או אגוזי מלך טחונים

קורט מלח

ציפוי

100 גרם שוקולד מריר , חלב או לבן, קצוץ

להמיס במיקרוגל או בן מארי את השוקולד.

תערובת אגוזים ופירות יבשים לקישוט (אפשר כל פרי יבש, פיסטוק, שקדים, פקאנים, חמוציות, צימוקים, משמש)

 הכנה:

במערבל  עם וו גיטרה או מעבד מזון, מערבבים את החמאה הרכה, אבקת סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת מרקם רך, מוסיפים את החלמונים ומעבדים טוב לבצק.

מוסיפים קמח, אגוזים טחונים עד לקבל בצק אחיד.

שמים במקרר לשעתיים.

מוצאים מהמקרר לשים מעט ואז מרדדים על משטח מקומח  לעובי 3-4 מ"מ.

קורצים מהבצק עוגיות עגולות בקוטר 5 ס"מ ומסדרים בתבנית במרווחים.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות 15 דקות עד להשחמה ומצננים היטב.

שמים מעל העוגיות את ציפוי השוקולד המומס ועליו מניחים את הפירות יבשים והאגוזים.

מניחים להתייצבות בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

עוגת שוקולד ותותים (מתכון של קרן אגם הנהדרת – נשואה למאפיה)

מצרכים לתבנית אינגליש קייק או מרובעת 22*22:

120 גרם חמאה

150 שוקולד מריר

כוס סוכר לבן

שתי ביצים גדולות L

כפית תמצית וניל

חצי מיכל יוגורט 3%

כף אבקת קקאו

כפית אבקת אפיה

כוס ורבע קמח לבן רגיל

רבע כוס מים רותחים

כוס תותים חצויים

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפיה

ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה חסינת חום במיקרוגל, מוצאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים סוכר ומערבבים שוב.

מוסיפים ביצים אחת אחת ומערבבים היטב.

מוסיפים תמצית וניל ויוגורט ומערבבים

מוסיפים את הקקאו, אבקת האפיה, קמח ומים ומערבבים שוב עד לקבלת תעורבת אחידה.

מוסיפים פנימה חצי מכמות התותים ומערבבים מעט.

מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומסדרים מעל את התותים שנותרו, אופים בתנור כחצי שעה עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא יבש, מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

 

ריבת עגבניות שרי

1 ק"ג עגבניות שרי מוצקות

800 גרם סוכר

2 שקיות סוכר וניל

מקל קינמון

1 לימון פרוס טרי

1/2 כפית פלפל שחור

מיץ מלימון טרי שלם

הכנה:

לשטוף את העגבניות שרי ולחורר כמה חורים בעגבניות בעזרת קיסם שיניים מעץ.

לשים בסיר רחב את העגבניות ומעליהן את הסוכר, סוכר וניל, לימון פרוס ומקל קינמון.

לבשל על אש קטינה עד שהסוכר נמס ונעשה נוזלי. מגבירים את האש לבינונית, מוסיפים פלפל שחור, ומבשלים בערך שעה / שעה ורבע עד שהנוזלים מצטמצמים, הריבה בצבע מבריק ויפה.

מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 10 דק.

לעקר צנצנות ולמלא.

 

מארז