טיול ל- טחינא/לחמ'לה/ורטיגו הכפר האקולוגי/חנות יד שנייה/ יקב Ella Vally ו- לCaja chocilaterie

היה טיול נפלא מומלץ לטיול חברות/למעגלי נשים/לטיול זוגות/לתיירות פנים/לתיירות חוץ תתקשרו ותתאמו ותזכרו שהבלוגרית אירית דגמי מסלונה עשתה לכם/לכן את זה…

רציתי להביא משהו טוב לעולם!

 כך אומרת מיכל מלמד בעלת העסק "טחינא". 

אחרי הרבה טלטלות כמו תשובות שליליות ממפעלים קיימים שרציתי לעבוד איתם ולייצר אצלם את הטחינא שאני מדמיינת החלטתי להרים את העסק לבד.

הטחינא שלי בריאה, טעימה, וייחודית .

השקעתי מחשבה רבה ומשאבים רבים והגעתי לכך שהמכונות וכל המפעל הזה הותאם לצרכי הרעיון שלי.

הטחינא המיוחדת של מיכל מלמד נמצאת בשוק כשנה וקצת.

שמענו מפיה הרצאה בגובה העיניים על ייצור הטחינא מגידול השומשום עד הפקת הנוזל השמנוני שרובנו משתגעים עליו/עליה.

מיכל "פתחה" לנו שולחן טעימות שכל ביס וביס היה ראוי והשאיר איך שאומרים טעם טוב בפה.

ממליצה על תאום וסיור במפעל ובחנות שלה מצרפת כאן את דף הפייסבוק של

"טחינא" מבטיחה שתפגשו אשה מדהימה עם טחינא מעלפת.

 באודות  הפייסבוק של טחינא כתוב כך:

 בטחינא אנחנו מאמינים בפשטות. 

פשטות. בריאות. טעם.

אנחנו אוהבים לעשות את הדברים בזמן ובקצב הנכון. ובכלל, מעדיפים כמה שפחות לגעת במה שנתן לנו הטבע. לחזור לבסיס, כמו בימים עברו.

מה זה אומר? שאנחנו לא מקלפים את הקליפה מהגרעין, לא קולים, ולא מוסיפים כלום.

מה כן? אנחנו מנקים את השומשום ומשרים אותו במים לטרום הנבטה.לאחר מכן אנחנו מייבשים אותו בחום נמוך (עד 40 מעלות) לאורך זמן.

לבסוף הוא מגיע אל אבני הריחיים, שם אנחנו טוחנים אותו במלואו (הגרעין עם קליפתו.)

טל. 054-4335016 מיכל מלמד

20171206_084759

20171206_094108 20171206_092515 20171206_092118 20171206_090952
20171206_090150
 

ממש בצמוד לטחינא נמצא מפעל קרמיקה אדמה ADAMA.

"אדמה" מספק כלים למסעדות רבות והייחוד שלו בכך שהוא גם עיסקי וגם עובד בשיתוף פעולה  ויזמויות עם יוצרים צעירים שרוצים להתפתח יחד איתו .

אדריאנה רוזנטל הבעלים רכשה את אדמה לפני 6 שנים בסה"כ. שאלתי אותה מה זה אומר??? איך פתאם אשה הולכת וקונה מפעל לקרמיקה והיא בכלל לא יודעת לעבוד עם  חימר…

אדריאנה מדברת במבטא ארגנטינאי מספרת על איך  בכלל בלי כוונה הגיעה לישראל… איך בלי כוונה הגיעה לנתיב הל"ה ואיך בלי כוונה כשסידור העבודה "תקעו" לה עבודה במטבח/חדר אוכל מצאה את בעלה החתיך והיקר עד עצם היום הזה טפו טפו.

במקצועה היא עורכת דין ועבדה בסחר בינלאומי, כשהגיעה לדרגה הכי גבוהה שאפשר היה להגיע זאת אומרת דרגה אחת פחות מהמנכ"ל החליטה לעזוב ולקנות את אדמה זה היה בשנת 2012 אדמה היה קיים משנת 1991.

רמזה לי לרגע שהשקיעה כספים רבים ועד היום לא יודעת איך היה לה אומץ?

ובכל זאת עובדה המפעל מצליח ומשגשג טפו טפו.

אדריאנה מאמינה בכח הנשי וגם בלאפשר עבודה לאנשים מקומיים ככל האפשר.

שאלתי אז מה לך ולקרמיקה???

ענתה לי: מאמינה בביזנס מקומי יש לו סיכוי גדול להצלחה עיסקית, כל חיי מילדות אספתי כדים, ובגדול רציתי לנהל את הכספים שלי ולא של אחרים.

 אני צילמתי את כל הכלים הצהובים המדהימים כי יש לי חולשה לגוון הזה מזה 3 שנים.

דף הפייסבוק של "אדמה " תתקשרו תתאמו תהנו כי החיוך של אדריאנה הוא משהו לא מהעולם הזה

20171206_101334

באודות "אדמה" בפייסבוק כתוב כך:

אדמה מעצבת ומייצרת יודאיקה וכלי קרמיקה לשימוש יומיומי. תפיסתנו הינה להעניק יחודיות לכלים יומיומיים בשאיפה להעשיר את חיי השגרה.

אדמה סטודיו לקרמיקה הינו בית הקדרות הגדול והוותיק בישראל. עם למעלה מ-20 שנות נסיון אנו מובילים כיום את שוק העיצוב והייצור של כלי אוכל והגשה.

בין לקוחותינו הרבים נמצאים מסעדות , בתי מלון, שירותי קיטרינג וחנויות ואלפי לקוחות פרטיים בארץ ובחו"ל

הייחודיות שלנו: אנו מעצבים ומייצרים לכל מסעדן, יזם או שף המעוניין לפתוח מסעדה חדשה כלים לפי דרישתו.

לאדריכלים העוסקים בעיצוב פנים ובעיצוב הבית וללקוחות פרטיים אנחנו מציעים ליין של כיורים עליים,

מעוצבים ומיוצרים ע"י אמני קרמיקה ישראלים במבחר מידות, צורות, גלזורות וחימרים. 
שעות הפתיחה שלננ:
ימי א'-ה' : 8:00 – 16:00 
יום ו': 08:00 – 14:00
טלפון: 02-9900275
כתובת: קיבוץ נתיב הל"ה 9985500

20171206_100730 20171206_101025 20171206_101152 20171206_100905 20171206_100949 20171206_101214

יש מוצר בסיור קולינרי יותר מתאים מלחמ'לה אחרי טחינא ואדמה? אז זהו שלא.

זאת אומרת שכן הכי מתאים לחמ'לה.

 "נסענו"בתוך הקיבוץ כמאתיים מטר ללחמ'לה של דנה כפיר המהממת .

חיכו לנו פרוסות הלחם עם חמאה ריבה ותה צמחים, ביום גשום אין יותר מתאים מזה.

20171206_111301
20171206_121222

נכנסנו למאפיה של דנה וכמו אישה בין נשים עם הלישה וההסבר על הלחם יצא גם סיפור אישי שריגש את כולנו.

מה שהכי אהבתי שמתוך משבר  יצא לחמ'לה ודנה כיום בעלת עסק מדליק, מצליח ואיכותי .

גם לנו ניתנה הזדמנות ללוש וליצור סוג של בייגלה מאורך שנאפה במיוחד עבורנו ובהמשך היום דאגו להביא לנו אותם בשקיות תשר.

דף הפייסבוק של לחמ'לה נמצא כאן. ת'קשרו/תזמינו/לכו אליה ותגידו שאני שלחתי אתכן/אתכם.

20171206_111814 20171206_111911 20171206_111939 20171206_111958 20171206_112129 20171206_113444 20171206_113507 20171206_120513
 
20171206_120532

כשיוצאים מלחמ'לה יש טיפה עלייה

20171206_121640

ומגיעים לכפר האקולוגי/סטודיו לתנועה וריקוד/ ולהקה בשם ורטיגו.

20171206_121708

20171206_125839

הכפר הוקם לפני 10 שנים כשהרעיון הראשוני היה של ארבע אחיות מיוחדות במינן לגור יחד ולפתח חיים משותפים.מיד מרגישים שהכפר האקולוגי מושקע בעבודת יד בשיתוף עם נשמה/לב וחשיבה מדוייקת על כל פרט ופרט.

הכפר מעבר לכך שמארח קבוצות לסדנאות וארועים מקוריים שיכולים להתקיים רק בורטיגו! שואלים למה? מאחר והקונספט מובנה בהתאמה לשמירה על הטבע וערכי החיים של משפחות ארבעת האחיות שהגו את הרעיון.

קיבלה אותנו נועה ורטהיים שהיא אחת מתוך ארבע האחיות ומבינהן היא הכוראוגרפית וסיפרה שנקודת המפנה בחיי המשפחה,היתה פטירתה של אמן.

ב"הבמה" אפשר לקרוא על המיזם והשבטיות של ארבעת האחיות .

דף הפייסבוק של ורטיגו הכפר האקולוגי

אודות ורטיגו בפייסבוק :

 כפר אמנות אקולוגי. קהילה בת קיימא של אמנים ואנשי סביבה אשר הקימה כפר אמנות אקולוגי בעמק האלה.

מטרותיו: לעורר מודעות אמנותית וסביבתית ולהגביר את המעורבות החברתית מתוך אחריות לשלום כדור הארץ.

הכפר מאפשר הכשרה אמנותית וסביבתית לכלל האוכלוסייה בכל גיל, מארץ ומחו"ל באמצעות סדנאות, אימונים מרוכזים, הופעות ופסטיבלים.

אני בטוחה שאחזור לשם ליום /יומיים לסדנא לביקור המקום קסום ומכשף בטבע שאופף אותו. אני בעצמי גרה במושב כוכב מיכאל בתוך שדות רחבי ידיים, אבל יש כל מיני נקודות טבע בארץ שלנו ואחת יותר יפה מקודמתה.

בורטיגו חיכתה לנו ארוחה צהריים מהבילה צמחונית של אורית המבשלת שהיא אורית קדם נייד: 0524255739

הארוחה של אורית השאירה טעם של עוד וערבה מאד לחיכי. 

 

20171206_121828

 

20171206_121838

 ואיך אפשר בלי כוס יין ביום מטרף חושים שכזה???

נכנסנו לרכבים ונסענו כחמש מטר אל תתפסו אותי במילה… ליקב ELLA VALLY

20171206_131839

המעוצב מדליק ומותאם למיקום ולטבע. נשאבנו פנימה מרוגשות כאילו רק התחלנו את הסיור.

מצד אחד כבר הרגיש שאנחנו חודשים ביחד, מצד שני שכחנו כבר שטחינא היתה רק הבוקר… וכולה עברו רק שלוש שעות של התרגשויות, סיפורי נשים,

התחברויות שלנו הבלוגריות של סלונה עם עצמנו אני הרגשתי כמו על קרוסלה של החיים שבכל רגע הרגיש לי שיותר מושלם מזה כבר נשתגע…

יקב ELLA VALLY מקום מה אגיד? מדהים??? משגע??? מטמטם??? הכל ביחד!

על השולחן המרכזי  חיכו לנו גבינות הכי הכי שמתאימות ליין, בייגלה עם שומשום, וזיתים.

 

20171206_131929

נבט ששמה כל כך הולם את הסיור הזה מתאים לאדמה/ללחם/לשומשום/לטבע

וליקב כי היא שייכת לצוות .

20171206_132604

הסבירה וסיפרה, אני חייבת להודות שכשאני לוגמת לגימה אחת של יין, הגוף שלי מושפע מיד והעליזות עולצת עלי ללא שליטה …

אז אחרי לגימה מהלבן, לגמתי גם מהאדום ואח"כ לגימה מיין קינוח שאם לא הייתי אשה שיודעת להזהיר את עצמה כי אני הנהגת הייתי לוגמת כוס שלמה…

הכל טעים הכל מדוייק אגב  בימי שישי הם מקיימים ארוחות בוקר מדליקות עם מוסיקה ברקע שווה להתניע ולסע אליהם ,

פגשנו גם את היינית שלהם בשם אירית בוקסר ואני מודה כשהיא הסבירה אני כבר חגגתי על שלושת הלגימות ולא כל כך הייתי על הקרקע.

20171206_132735

20171206_140537

אודות ELLA VALLY בפייסבוק

זה הסיפור:

יקב עמק האלה שוכן למרגלות קיבוץ נתיב הל"ה, בלב עמק האלה התנ"כי.

מומחים מובילים בתחום לקחו חלק פעיל בתכנון ובהקמת יקבי עמק האלה, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות אך מבלי לוותר על שיטות היצור המסורתיות שהוכיחו את עצמן. ניסיון עשיר וראיה עתידית נשזרו יחד במטרה ליצור יין משובח וכשר.

קרבת הכרמים ליקב מאפשרת העברה מהירה של הענבים מייד בתום הבציר אל מיכלי התסיסה. הדבר חשוב לשליטה על שלבי התסיסה הראשונים ומהווה דוגמה נוספת לגישה הבלתי מתפשרת של יקבי עמק האלה בתהליך ייצור היין.

בכל יין מתאפיינים: בחירת החלקה, השבחה גנטית של הגפנים, כיוון שתילת השורות, שיטות התמיכה, גובה הגפן, הצללה, אופן דילול הפרי, שמירה על תנאים אופטימאליים בכל שלב ושלב, בציר ידני ולילי, בחירת ציוד ייצור כגון מיכלי תסיסה, מערכות

בקרה עדכניות, חביות יישון מעץ אלון צרפתי ולבסוף החלטה קפדנית על סוג השעם לפקק החותם את בקבוק היין, וכמובן השקעת מחשבה רבה באריזה יוקרתית ומכבדת.

היקב נחשב לאחד המתקדמים והאיכותיים ביותר בישראל, ומייצר כ -200 אלף בקבוקים בשנה, כולם יינות פרימיום איכותיים מתיישנים. כ-40% מהתפוקה מופנים לייצוא לארה"ב, אירופה ויפן.

יקבי עמק האלה מייצרים יינות אדומים מזני מרלו, קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פינו נואר, פטיט סירה וסירה. ביינות הלבנים קצר היקב הצלחות בזני שרדונה, סוביניון בלאן, ויונייה, סמיון ומוסקט. 

20171206_132834

מהיין אל חנות יד שנייה – בגדים ודברים יפים לבית.

של רונית אשר שקיבלה אותנו במאור פנים.

20171206_143129 20171206_143354

פלשנו לתוך החנות בשעטה התפזרנו על הקולבים והמדפים.

התחילו מדידות והתלהבויות. אני באופן אישי הייתי ספוגה ביין ונאלצתי לצאת לנשום אוויר צח. במהות שלי אני מטורפת על יד שנייה והפעם השארתי לצעירות ממני את הבמה.

20171206_151022

בכל מקרה יודעת שאחזור אליה אל רונית אשר ואקח את הקצב שלי ואת זמן המדידות שלי.

20171206_143600
20171206_143755

20171206_143836

חנות שיש בה הכל והתמונות מדברות בעד עצמן.

מוזמנות לדף הפייסבוק של חנות יד שניה בקיבוץ נתיב הל"ה של רונית אשר.

באודות של החנות בפייסבוק כתוב כך:

בחנות תוכלו למצוא מגוון של בגדי יד שנייה, בגדי מעצבים ומותגים, נעליים ופריטי וינטאג'.

אקססוריז למינהם – כובעים וצעיפים בשלל צבעים וצורות, משקפיים, תיקים, חגורות ועוד…

בחי"ש ישנם גם פריטי ריהוט משלים וחפצי אומנות, כלי פורצלן וקריסטל, כלי בית חדשים או וותיקים.

ישנה גם ספרייה עשירה, תקליטים, דיסקים ועוד ועוד…
כולם מוזמנים!

20171206_143908

עכשיו אם אספר כאן שנסענו CAJA Chocolaterie

זה ישמע אולי מתקתק מדיי…

20171206_162533

 נכון, זה מה שיתבקש לארוע הסיום של הסיור המדהים הזה של חבורת נשים כותבות/דעתניות/משפיעות ומעוררות השראה בכתיבתן ברשת ועוד…

קבוצת הבלוגריות של סלונה בהובלת המנהלת שלנו מורן מישל, עלינו על הרכבים ופנינו למושב צפרירים לגלריה של סבא לפגוש את גליה לוי שלא מזמן היתה גננת מיתולוגית במרכז תל-אביב והכל היה סבבה ונפלא …

אבל גליה שהיא חלק ממשפחה של אומנים שיוצרים ללא גבולות ואת זה אפשר כבר לראות בכניסה לחצר המשק שלהם בפיסול המדהים שאביה מפסל בברזל וגרוטאות, (לצערי הגעתי בחשכה ולא צילמתי אבל אתם תסעו לראות ותבינו)

רצתה משהו לנשמה שלה, ואיכשהוא התגלגלה לקורס שוקולד ומשם הכל היסטוריה.

השוקולד שלה אמיתי/טעים/ מגוון. גליה מקבלת אנשים ומספרת את הסיפור שלה.

 היא מקיימת סדנאות כייפיות . אנחנו התנסנו בקישוט חפיסת שוקולד אישית שנסעה איתנו הביתה.

דף הפייסבוק של גליה  

20171206_170222 20171206_163431 20171206_162626 20171206_162407 20171206_161949
 

היה טיול נפלא מומלץ לטיול חברות/למעגלי נשים/לטיול זוגות/לתיירות פנים/לתיירות חוץ תתקשרו ותתאמו ותזכרו שהבלוגרית אירית דגמי מסלונה עשתה לכם/לכן את זה…

 

 

אירית דגמי - אשה בגיל השלישי.
כששואלות אותי איך התחלתי את העסק שלי "העגילים של אירית דגמי", אני מספרת שאני אשה כזו שהחלומות שלה מגשימים אותה.​את סוג העגיל הזה עם שלושת המרקיזות משובצות בשלל צבעים אני עונדת מעל עשור.פה ושם חברות ביקשו שאכין גם להן וזה התנהל כעגילי אירית והחברות שלה.​יום אחד העלתי פוסט לפיסבוק שלי וסיפרתי על העגילים.​הפוסט יצר עניין ונשים החלו להתעניין בעגילים ושאלו אם אני מוכרת? אמרתי כן.​ומאז הכל היסטוריה.​אני נשאלת למה דווקא הצורה הזו ולמה רק את הצורה הזו אני משבצת ומוכרת?​התשובה שלי:​יש משהו בנפילה הזו של שלושת המרקיזות שצורתן כצורת עלים,ומניסיוני גיליתי שהדגם הזה מחמיא לכל אשה שעונדת אותם ונראה כאילו עיצבו אותם רק בשבילה.