תוספות לחג אורז וירקות פשוט פשוט.

אמא שלי נהגה לומר: "חמור קופץ בראש" !!! זה מה שעשיתי…

orez9

 

אמא שלי ז"ל נהגה לומר: "חמור קופץ בראש" זה מה שעשיתי כשאפרת גת פרסמה את הרעיון שלה לגבי פוסטים כ- קופרודקשיין של בלוגרים/יות  מבשלים/שלות לכבוד החג.

לא יודעת מה אחז בי? שכחתי לגמרי שאני לא נוגעת במטבח למעט קפה ואולי חביתה לנכדים שלי מזה 10 שנים לפחות.

אצלנו דויד בן זוגי לחיים לקח על עצמו את המטבח וממש מתעקש שלא אגע בכלום כולל הורדת צלחת מהשולחן בתם הארוחה.

אז למה שאתנגד??

טוב אז אני בפנים ותוך זמן קצר חברתי לעפר צרפתי בעזרתה של אפרת גת, וקיימנו שיחת הכרות על הפרוייקט המשותף שלנו.

אמרנו ששנינו רזינו הוא בעזרת השינוי שעשה לכיוון הטבעונות, ואני דרך הפחתת אוכל ואכילה מסודרת, וזה בסיס נפלא לפוסט משותף.

הוא מכין קציצות טבעוניות מדליקות שנקראות בנטג' BANTAZ.

אמרתי שאני טובה באורז וירקות.

כשהתחלתי להתארגן להפקה רכישת הרכיבים וזה… ביקשתי מדויד שיכין לי את האורז ואני אלווה אותו בצילום ואז אכניס פנימה את החומרים שתכננתי ושלא יתעצבן עלי כי זה אורז שלי.

וכך היה:

האורז של דויד:

סיר על הכיריים + 2 כוסות אורז +4 כוסות מים רותחים (לקצר זמן)+2 כפות שמן+כף מלח והוספנו את השמיר הרחוץ והקצוץ.

בישול כ-25 דקות.

הכנתי חופן של חמוציות ללא סוכר וצימוקים.

בתם הבישול פיזרתי מעל שיתרככו באדים.

ואז "צלחתתי" או "תבנתתי" את התבשיל בתבנית של עוגה הפכתי ושוב פיזרתי מעל את הפירות היבשים המאודים.

20170324_171459

20170324_171732

 

20170324_172019

20170324_182551

20170324_205538

הירקות של אירית:

בחרתי את הירקות שהם חלק מחיי מדי יום, אלה ירקות שאני אוהבת גם בטעם וגם משתלבים עם גופי ולא גורמים לי לתחושות שנחשבות לאזורי "אי נוחות"…

20170324_170542

אני לא מסוגלת להיות צמודה לכמויות, כשאני אמורה להכין משהו ממתכון אני מאבדת ריכוז ומיד זה הופך להיות אילתור על המתכון.

בערך: 3 +בטטה+דלורית שקילפתי+שומר+בצל+2 קישואים+חצי צרור פטרוזיליה לקישוט שוב צימוקים וחמוציות שהיה קשר בין התוספות.

מיץ משני לימונים 5 שקיות המתקה מלאכותית וקצת מלח.

התחלתי לטגן בצל בכפית אחת של שמן חתכתי את הירקות רובם בגיליוטינה (להזהר בחיתוך) ומה שנכנס במחבת העמוקה הירוקה.

(למדתי להזהר בחיתוך ולכן משאירה חתיכות די גדולות שהולכות אחר כך למרק הירקות של דויד).

הכל ביחד מתאדה לו אט אט עד שמתרככים כולם.

הוצאתי שוב לתבנית האפיה ומעל קישטתי עם הפרות היבשים.

זה טעים אחרי שכל התבשיל מתקרר טיפה.

אני מקפידה על אוכל עם מעט מאד שמן ונזהרת מחומרים משמינים.

המשפחה די נהנתה מההפקה ולא הבינו מאיפה באתי להם???

בשקט שמעתי אותם מתלחשים עם דויד שהם מעדיפים את האורז הלבן בלי התוספות.

חג שמייח

מאירית שלא אוהבת לבשל.

       20170325_111720 20170325_111736 20170325_112825 20170325_113448 20170325_122309 20170325_122231

אירית דגמי - אשה בגיל השלישי.
כששואלות אותי איך התחלתי את העסק שלי "העגילים של אירית דגמי", אני מספרת שאני אשה כזו שהחלומות שלה מגשימים אותה.​את סוג העגיל הזה עם שלושת המרקיזות משובצות בשלל צבעים אני עונדת מעל עשור.פה ושם חברות ביקשו שאכין גם להן וזה התנהל כעגילי אירית והחברות שלה.​יום אחד העלתי פוסט לפיסבוק שלי וסיפרתי על העגילים.​הפוסט יצר עניין ונשים החלו להתעניין בעגילים ושאלו אם אני מוכרת? אמרתי כן.​ומאז הכל היסטוריה.​אני נשאלת למה דווקא הצורה הזו ולמה רק את הצורה הזו אני משבצת ומוכרת?​התשובה שלי:​יש משהו בנפילה הזו של שלושת המרקיזות שצורתן כצורת עלים,ומניסיוני גיליתי שהדגם הזה מחמיא לכל אשה שעונדת אותם ונראה כאילו עיצבו אותם רק בשבילה.