הפיצה במקור מאכל איטלקי מסורתי. המילה פיצה מקורה באיטלקית ופירושה עוגה או פשטידה.
בנוסף, הפיצה המודרנית המוכרת לנו כיום, מורכבת ממאפה עשוי בצק שמשמש בסיס לפיצה, בסיס זה מכוסה בשכבות של רוטב עגבניות, גבינה ותוספות שונות.
כיצד הפכה הפיצה למאכל כה פופולארי?
הפיצה החלה להפוך למאכל פופולארי מחוץ לאיטליה לאחר שמהגר איטלקי בשם ג'נארו לומברדי פתח את הפיצרייה הראשונה בארצות הברית בשנת 1905 בעיר ניו יורק.
לאורך השנים הפיצה עברה שינויים רבים.
כמו כן, צורתה המקורית של הפיצה הינה צורה עגולה, במהלך השנים הפיצה החלה להימכר כמשולשים.
גם בארצנו פיצה הינה מאכל אהוב ופופולארי, בישראל קיימות פיצריות רבות ואף בחג הפסח מקובל להכין פיצה מצה כתחליף לפיצה המסורתית.











