קציצות עגל עם ארטישוק

בחורה עם מחשב נייד

חצי קילו בשר עגל טרי
2 בצלים קצוצים גס
חצי כוס קמח
חצי כף ראס אל חנות
חצי כפית קינמון
1 ביצה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה גס
רבע צרור כוסברה קצוצה גס
רבע כוס מי סודה קרים

עבור התבשיל:

4 יחידות ארטישוק מקולף ונקי
חצי ראש שום
1 חבילה מנגולד
2 יחידות שומר
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
חצי כוס זיתין ללא גרעין
פלפל חריף ירוק פרוס דק
1 יחידה פפריקה מתוקה
רבע צרור כוסברה קצוצה כס
חצי כף כורכום
רבע כוס שמן זית
חצי כוס קמח תפו”א
1 כוס מים מינרליים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים להכנת הקציצות ומניחים במקרר לשעתיים.
יוצרים קציצות בגודל אחיד ככל האפשר ומניחים בתוך מחבת נונסטיק עם מעט שמן
ומטגנים עד להזהבה במשך דקה מכל צד ואז מעבירים לתבשיל שהוכן.

להכנת התבשיל לוקחים סיר סוטז ואת שיני השום מזהיבים ומוסיפים לאחר מכן סלרי,כורכום ומבשלים במשך 10 דקות עם מכסה סגור.
מוסיפים קמח תפו”א ומערבבים כדקה לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את ציר העוף והמנגולד לתוך הסיר ומערבבים עד לרתיחה ומנמיכים את האש.
לתוך הסיר מוסיפים את הפפריקה,ארטישוק,השומר והזיתים עם קורט מלח ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים במשך עוד 20 דקות.