מרכיבים לשימוש בתבנית 24 ס"מ קפיצית
שלושת רבע כוס אגוזי מלך טחונים גס
280 גרם אטריות ביצים רחבות
4 ביצים גדולות
180 גרם סוכר לבן
חצי כפית קינמון טחון
כוס צימוקים בהירים
2 תפוחי עץ בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
70 מ"ל כוס שמן חמניות
90 גרם סוכר חום בהיר
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה.
מרתיחים בסיר בינוני מי מלח ומוסיפים את אטריות הביצים ומבשלים למצב שבו האטריות מעט קשות.
מסננים ומעבירים לקערה,מוסיפים את שמן החמניות ומערבבים.
מקציפים עם מטרפת סולתם ביצים בקערה ומוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים.
יוצקים על האטריות את התערובת ומוסיפים את האגוזים,הצימוקים ותפוחי העץ עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית ומחליקים.
אופים במשך 30 דקות בתבנית עגולה עד להזהבה.
מאחסנים מכוסה חמחוץ למקרר עד 3 ימים לכל היותר.











