אצלנו חוגגים "סילבסטר" כל סוף שבוע בהתמדה,
בדיוק בכל יום שישי עם קידוש וחלה עם הנכדים והמשפחה.
יום שישי עם כוס יין נברך "ויכולו השמים וארץ וכל צבאם"
2016 תהייה מאחורינו גם…
ואז נתחיל בארוחה שישי של שנת 2017 בטבעי
אז לכבוד יום השישי החגיגי מוזמנים לטעום מהשניצל המיוחד
ונגיעה קטנה מהסיפור שמאחורי מיזוג "הגלויות" של השניצל
הזה שנולד בשכונה של סבתי בחיפה.
שכונה של שוק ריחות וטעמים מי יחזרני לשכונה
של ילדות קסומה בבית סבאסבתא שגרה ברחוב שנקרא
"מעלה השחרור" לצידו "מדרגות עגלון"המובילות
אל עיר הנמל חיפה.
הבית של סבא וסבתא לא היה סתם בית הוא היה
חלק מצילום הסרט "אקסודוס" שצולם בארץ בשנות ה -60
המבוסס על ספינת המעפילים "אקסודוס" ועל הארגונים
היהודים שהשקיעו מאמץ רב להעלות ניצולי שואה
ממחנות המעצר בקפריסין לארץ ישראל על גבי ספינת
מטען היא "אקסודוס" שאותה השיט החתיך פול ניומן…
עלילת הסרט בעיר חיפה החלה ודודתי סימה סגל שתחיה
השתתפה בסרט כאחת מחברי האצ"ל…
מבשלת פוסט בעניין… מצולם ומלווה בתמונות…
עד אז בואו תחגגו טעימה שווה של השניצל שנולד
בסמטאות נוף ילדותי…
שניצל וינאי, ברוטב פלפל אנגלי, פפריקה הונגרית,
בגירסה של סבתא ילידת הארץ…
אז מי אמר "סילבסטר" ולא קיבל ארוחה שווה
אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום
את חווית שניצל בקר דק דק מבושל, זה שסבתא
הייתה צריכה להכין מחצי ק"ג בשר שהוקצב
ולהאכיל את שמונת הילדים עם הנספחים.
הבשר הדק דק…
מוכן לטיגון עם ביצה וקמח…
לטגן בשמן רגיל…
להפוך לצד שני עד שיזהיב למעשה בטגון נעשה חצי בישול…
לסדר בסיר רחב…
להוסיף את התבלינים וציר המרק…
לבשל על אש קטנה ולשמור על רוטב שלא ידבק למטה…
ולהגיש…
בטטה ותפוחי אדמה עם מלח שמן זית וקורנית בתנור…
בתוספת תפוחי אדמה ובטטה בתנור…




















