"חורים ברשת" שוקולד… לזה נתנה, לזה נתנה, לוקלוקו הכל וכלום לא נשאר

2

"חורים ברשת" שוקולד מריר מלוח וטעים

 

אתמול "יום הַשִּׁשִּׁי. וַיְכֻלּוּ הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ וְכָל צְבָאָם"…

וכול החברה התכנסו בבית סבאסבתא  "להקפות שניות"

למה?

שחזור ארוחות החגים מראש השנה עד אחרי סוכות… כן כן

כי החברה שהיו בטיול "בר מצווה" ארוך בחו"ל חזרו, וכבר בוואטסאפ

היו בקשות לטעימות.

אז הפשלתי שרוולים והכנתי "הקפות שניות"

מבלי להיות ב"שוק מהטלה"

וה"קלסונס" גבינה ועוד מיני טעמים…

עכשיו בטח תגידו איך הולך חלב ובשר יחד ?

אז באמת באמת שלא בישלתי גדי בחלב אימו !

פשוט חילקנו את השולחן העגול הענק שלנו לחצי.

חצי מהסועדים בשולחן אכל את הקלסונס עם הגבינה…

—————————————————–

והחצי השני היה בשוק מטעם הטלה…

הדלעת והכרובית בתנור והסלטים התאימו לכולם…

אבל מי שאוכל "קלסונס עם גבינה בולגרית"

לא מערבב קלסונס בסלטים… למה?

כי זה יותר גרוע "מגדי בחלב אימו" לקלקל את טעם הקלסונס ?

זו הייתה ארוחה של חוויות מהטיול…

 אבל לסבתא יש וידוי קטן

כשאני נכנסת ל- Saloona  בשנייה קופצות לי ישר לעין תמונות

של עוגות מזה יפות של סלונות כאלה שיודעות לאפות.

הכל נראה מה זה טעים אבל סבתא ומדע מדיוק לא עובד ביחד.

סבתא אוהבת לבשל הכול עד שזה מגיע לאפייה מתוקה,

למה?

כי אפייה זה מדע מדויק הכול שקול ומדוד.

מוקפא… מושהה… מאודה… תבנית עם מים -סיר כפול…

לא לא לא בשבילי זה נ' אחד גדול גדול.

הבנות תמיד אומרות "אמא תלכי למסטר שף ואני חחח…

רק אקבל מתכון מדוייק של עוגה –

ישר "השף שני" עם עגבנייה יעיף אותי ראשונה".

כסבתא אני אוהבת אקשן במטבח

לשים סיר ועוד סיר לתבל לפי העין והטעם, להוסיף מזה,

ומזה בנדיבות, עד שהטעם משובח.

עכשיו בטח תגידו הכי קל כשיש מתכון מדויק !

אבל לא אצלי דוגמא:

כתוב מיץ מחצי לימון, איזה לימון, כמה מיץ יש בלימון,

אולי צריך שני לימונים לפי הטעם.

כתוב ביצה – השבוע במשלוח מהסופר ביקשתי ביצים גדולות –

מה קיבלתי?

נכון ביצי יונה, אז שאני לא אוסיף עוד ביצה או שתיים

הרי זה ברור שאוסיף.

לכן במתכונים שלי אני תמיד כותבת בנדיבות.

אז לפעמים הנדיבות שלי בעוגה לא יוצאת לפי המתכון המדיוק.

ואז כשאני מתלוננת אצל "הסנדוויץ" שלנו זו שגם יפה וגם אופה,

שהעוגה לא אי יי יי היא אומרת לי:

"אמא עשית לפי המתכון או לפי העין?

כמו שאני מכירה אותך הוספת הכול בנדיבות"

 

"חורים ברשת" בייגלה מלוחים בשוקולד מריר וטעים.

1

 

 

 

 

מתכון שוקולד מריר מלוח

 

 

 

בייגלה רשת מלוח

שני

 

 

 

 

 

 

הבייגלה מעורבב היטב בשוקולד מריר

לערבב הכל בשוקולד

 

לשטח על תבנית ונייר אפיה

לשטח בתבנית על נייר אפייה

 

לשבור את הבייגלה ביד

4

 

הבייגלה בכלי למקרר

5

 

בתיאבון

1

 

 

 

3

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום…

ושיתפתי אתכם בחוויה

2

קדימה תושיטו יד ותטעמו תביאו גם ת'שכנים תילדים ותגידו שסבתא הכינה

"חורים ברשת"… מתוקים לזה נתנה, לזה נתנה, לוקלוקו הכל וכלום לא נשאר

אהבתם ?

אז קדימה לייק קטן כאן למעלה או למטה אני אגיד תודה עד…. למתכון הבא

 

 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה