חגיגה של טעם ויופי דלעת ערמונים מלאה בגבינות עיזים וצי'לי…

pizap.com14648751848281

מאז שהכנתי את המתכון לחג השבועות  פשוט אימצתי אותו לכל השנה…

חג שבועות שלי…
זה לא רק ללכת בשכונה ולקבל שקית מים על הראש…
שבועות שלי זה חזרה במנהרת הזמן לריחות של ילדות… מבית סבתא…
שעבר לבית שלי… לילדים לנכדים…
ועבר לבית ילדי מסורת של טעמים שאוהבים גם נכדי…
החברה שלי "חותמים" על ארוחות חג שבועות כל השנה…
מה גם שחג השבועות הוא חגיגה אביב גדולה טעימה…
איזה כייף…
השנה חגיגות השבועות שלנו יתחילו כבר ביום שישי….
וימשיכו שלושה ימים… של טעמים וריחות…
אז אחרי שהעליתי את ה"קלסונס" ו"המדיאס" ואחרי שהצהרתי…
אלף פעם ועכשיו עוד פעם שאני אוהבת ממולאים…
איך בדיוק אפשר לעבור מול דלעת ערמונים בסופר ולא לעצור למראה המיוחד

pizap.com14648745235151

כמו כל דבר יפה ומיוחד על המדף הם שוב קרצו לי והחלטתי לחגוג איתם לטבל לאפות ולמלא אותם בגבינות.

טנא של דלעת ערמונים בגבינות עיזים וצ'ילי
= = = = = = = = = = = = = = = = =
3 דלעת ערמונים חצויות…. או כמספר האנשים החוגגים.

pizap.com14648746018751
להוציא את הגרעינים בכפית … שמרתי את הגרעינים לזריעה בגינה.

pizap.com14648746822651

 

לפזר מעט מלח גס שמן זית פלפל שחור ואורגנו יבש ולהקפיץ אותם בתוך קערה

pizap.com14648747720311

להניח בתבנית אפיה על נייר אפיה ולהכניס לתנור חם מאוד לחצי שעה .

להוציא מהתנור ולקרר.

pizap.com14648748650621
להכניס את חצאי הדלעת הערמונים שהתקררו ונאפו לתוך כלי חסין אש.

pizap.com14648749783431
להכניס לתוך כל חצי דלעת מדליון בגודל ס"מ של גבינת עיזים בגליל.

pizap.com14648750459211
על עגול גבינת העיזים לשים מעט חרוזי עגבניות מיובשות בשמן
להוסיף למעלה גבינת פרמז'ן מגורדת
ועל גבינת הפרמזן להוסיף חתיכות קרועות של גבינה צ'לי צהובה.

pizap.com14648751073281
אני אישית הכנתי את הערמונים היום בתנור… כיסיתי והכנסתי למקרר עם הגבינות
את הגבינות אכניס לתנור מחר יום שישי לפני הארוחה…

pizap.com14648751848281

פשוט קל וטעים… אש

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום את מעדן דלעת הערמונים ועכשיו במיוחד לכבוד החד
בהצלחה ובתיאבון
ממני אילנה "סבתא לנכדים מאושרים"
מוזמנות מוזמנים בכייף לבקר לעוד מתכונים בקבוצה שלי…

https://www.facebook.com/groups/446134588858495/
"סבתא בישלה ארוחה"

הגעתם עד הלום… הלייק בצד שמאל סבתא אומרת… תודה  עד למתכון הבא.

 

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה