כאימא לשלישיית קטנטנים (שבע, ארבע ושנה), שעות אחר הצהריים שלי עוברות במבט חצי מתחנן לעבר המקרר ומבט מלא בסטרס לעבר האהובים שלי. מה עושים היום אחר הצהריים? איך עושים את זה כולנו ביחד? (שלושה ילדים על אמא אחת) ואיך בדיוק נכנס פה זמן הכנת ארוחת הערב!?
אם לא נשארו שאריות של אוכל חם מהשבת ולא הספקתי להשחיל איזה קנייה זריזה בסופר אז- בום! המרוץ מתחיל. עם תינוקת (שמאוד אוהבת לאכול) על המותן, ושניים שלא זוכרים לאכול בכלל, אני ניגשת למשימה. חביתות עפות על מחבת, ירקות נחתכים בקצב מסחרר, גבינות, לחמניות, כוס חלב מועשר נשפכת לכוסות זכוכית בסטייל והופ, נגמר לו עוד ערב.
כשהזמינו אותי להצטרף לערב "אוכלות מאוזן" של סלונה ויטבתה, ידעתי שזה בדיוק בשבילי.
אין ספק שאת פירמידת אבות המזון אני מכירה היטב אבל תמיד כיף להיפגש עם אימהות כמוני, לדבר על מתכונים, חלבונים, פחמימות ושאר ירקות ושאלות, מלא שאלות. אפשר שאלה?
את הערב פתחנו בשולחן ערוך ומתוקתק, ירקות שזרוקים בנונשלנט על מפה לבנה ומסביב מני גבינות קטנות פזורות, עטופות בקישים, לחם בריאות טעים טעים, כמו שקונים במאפיות נחשבות.

כשפגשתי את שני ארד, התזונאית הקלינית של יטבתה, חשבתי שזה יכול להיות מאוד נחמד שהיא תחזור איתי הביתה. אזמין אותה לארוחת הערב וככה בין ביס חלבון לפחמימה, היא תעדכן, תדייק ותמלא אותנו במידע. (ואת נפשי תרגיע מרגשות האשם).
חלב מועשר כך סיפרה לנו שני, מכיל בתוכו עושר תזונתי רב לעומת הקלוריות שלו ולכן מומלץ להחליף את החלב הרגיל שאנו שותים בחלב מועשר. על איזה עושר תזונתי שני ואני מדברות? תוספת של סידן וויטמין D שתורמים להתפתחות וגדילה של הילדים שלנו. ההמלצה היומית לסידן אצל ילדים בגילאי 4-8 היא 1,000 מ"ג מה שאומר 2 וחצי כוסות חלב מועשר שיספקו את כמות הסידן המומלצת. כמובן שלא חייבים לשתות ישר מהבקבוק. אפשר בקערה עם קורנפלקס, בבישול ואפייה ו… בשוקו הפתעות.
מעכשיו קבוע אצלי במקרר.

כשהיינו קטנות, אמא היתה אלופת הכנת הארוחות הקלות. תוך עשר דקות, לא יותר, לא פחות- היו מתייצבים אצלה כמו חיילים, הסירים, המחבתות המקרר, ואיתם המטעמים.
בכל יום שבת היתה מתעוררת מוקדם, פורסת חלה, טורפת ביצה, שופכת רבע כוס חלב ומכינה חלה מטוגנת. מכירים?
לי יש שתי גרסאות למסיבת שבת בבוקר- אחת מתוקה והשניה מלוחה, שתיהן בריאות וטעימות. רק צריך לבחור.

מה עושים בזמן ההכנה? נותנים לילדים לחתוך סלט טעים ובריא משלל הירקות שנמצאו תקינים במקרר. (פלסטרים בהישג יד). מיקה על הפלפלים, יאיר על המלפפונים. כשזה מגיע לבצל אז פה כבר יש רתיעה ואז אני משתלבת. עלמה, כרגיל, מנשנשת.

חלה מטוגנת מלוחה:
בקערה טורפים:
2 ביצים
חצי כוס חלב מועשר 3% (יש!! חלבון!!)
חצי כפית שטוחה של מלח
כף גבינה צהובה מגורדת
לצד החלה המלוחה בצלחת: כף קוטג', סלט ירקות, 3 זיתים פרוסת גבינה צהובה 9% וסלט טעים טעים.
חלה מטוגנת מתוקה:
כל מה שכתוב למעלה + להחליף את הגבינה והמלח ב:
כפית אבקת סוכר
חצי כפית קינמון
לצד החלה המתוקה בצלחת: כף גבינת מסקרפונה, בננה חתוכה לעיגולים, תותים חתוכים לפרוסות ואבקת סוכר.
אז איזו חלה מטוגנת היא הפייבוריטית שלכם? תנו לי לנחש.

#פי2סידן #חלב_מועשר_יטבתה










