" ולפעמים כשאני כך לבדי
אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי"
אל נעורי שנעלמו עם השנים"…
אכן היינו ילדים וזה היה מזמן
ולי יש זיכרונות שצברתי עם הזמן
ריחות וטעמים שלא נס ליחם
אותם אני שומרת בבלוג שלי
בסלונה – Saloona החם.
הפעם אני חוזרת לנוף ילדותם של ילדי לריחות לטעמים שאהבו במיוחד.
בכל פעם אני מעלה עוד מתכון שהוא ערבוב של טעמים הכי
פשוטים וזמינים שתמיד יש בבית , טעמים שברגע מעיפים
אותם לזיכרונות של ילדות.
מרגע שהם פותחים את הדלת, הריח שהתפזר בבית פשוט
מטריף את כל בלוטות הריר ושאגות של יווו…
מזה הריח הזה?
אני מכיר/ה את הריח הזה!
זה ריח של ילדות!
מה הכנת?
כמה זמן לא הכנת את זה? כמה פשוט ככה טעים.
ותוך שהם עסוקים בשקט בזלילה, בדיוק בזה הרגע אני חוזרת על משפט שחמותי ז"ל
הייתה תמיד אומרת לנו, לילדיה ונכדיה כשזללו בכיף.
משפט בערבית ישראלית למה?
כי במקרה היא נולדה כאן גם אמא וסבתא..וסב סבתא דורות
מאי שם בפלוס 200 המשקיף לכנרת זו שקוראים אותה טבריה.
והמשפט הולך כך:
"אל ג'ועאן ביאכול חג'אר"
שפירושו בעברית צחה: "מי שרעב אוכל גם אבנים".
ואצלי כבר מכירים את הפתגם הזה בעלפה והתשובה שאני מקבלת
אני מוכנה לאכול את "האבנים האלה" כל יום יווו…. טעיםםם!
כאך בסלונה אני שומרת על גחלת המתכונים, למען הדרות הבאים…
קבלו באהבה את אחד ממתכוני הילדות האהובים על ילדי.
מתכון "אורז חגיגי בקלי קלות" ארוחה טעימה לצד סלט ירקות
והייתי אומרת שזו התוספת הכי צבעונית והכי משדרגת שיש
מתאימה גם לצד עוף דגים ובשר, קל מהיר ופשוט להכנה.
אל תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום תביאו כף ותיהנו
המתכון שלי לפניכם אם תכינו המחמאות יהיו שלכם.
היה לכם טעים אז תפרגנו בתוך הסלון שלי בסלונה
ואני אגיד לכם תודה עד… למתכון הבא.

















