קרם שניט או נפוליאון? נפוליאון או קרם שניט? עוגה חגיגית שתמיד קוצרת מחמאות

איך שתקראו לה היא טעימה ושווה.

8

התקשרו חברים רוצים להגיע?

תפתיעו אותם עם נפוליאון קרם שניט חגיגי יפה וטעים.

האמת כשאנו מוזמנים לאירוח זו העוגה שאני הכי אוהבת לקחת איתי,

התקשרו חברים או משפחה והזמינו אתכם תבואו בידיים ריקות ?

לא נעים!

עכשיו תשבו לאפות?

מה פתאום אז איזו הזמנה זו!

כבר אמרנו בידיים ריקות לא הולכים…! וזר פרחים נבול עולה יותר!

בצ'יק צ'אק יש אחלה נפוליאון קרמשניטי, קריספי, טעים, חגיגי ויפה.

ותגידו סבתא אמרה!

לא צריך להיות קונדיטור ולא קומפוזיטור

בקפיצה של רגע לסופר תקנו אצבעות בצק עלים בזיגוג סוכר.

(לא מצאתם תיקנו את העלים הגדולים רק – תכפילו כמויות לקצפת)

המתכון:

1 חבילת אצבעות בצק עלים בזיגוג סוכר

לקרם

2  שמנת מתוקה

1  כוסות חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

2 סוכר וניל

אין צורך במיקסר גדול גם מקצף חשמלי קטן עושה את העבודה,

להקציף את החומרים עד לקבלת קצפת במרקם קרמי אחיד ועמיד.

בלי קמצנות כדי שהקרם שניט יראה יפה כמו נפוליאון.

קצת לפני הפסח טיילתי במכולת היחידה שלנו בקיבוץ השכן וגיליתי שקית יפה עם

אצבעות מלבנים מיוחדים, הרמתי לראות מה טיבה וכך היה כתוב:

אצבעות בצק עלים בזיגוג סוכר – 10 ₪

1

2

אמרתי לעצמי הם נראים כל כך יפה אנסה אם לא אנסה איך אדע, טעים לא טעים?

על צלחת מאורכת הנחתי 10 אצבעות מסוכרים צמודים זה לזו בשורה,

6

מרחתי את הקרם קצפת בצורה אחידה, הנחתי עוד 10 אצבעות מעל וזהו !

7

עטפתי בניילון נצמד ולמקרר.

9

האמת אין צורך לחתוך את העלים כי הם כבר מחולקים, יש לעבור עם כף עוגה ולהגיש.

ראשונה

העלים עם זיגוג הסוכר קריספים ומרשרשים יותר, טעימים יותר ויפים יותר.

מעתה זו עוגת הקרם שניט שלי.

חפשו את העלים ותהינו

4

3

5

ואם לא מצאתם? גם על העלים הרגילים תקבלו מחמאות.

אם הנסיעה ארוכה אני מכניסה את נפוליאון למקפיא ל10 דקות

ומשאירה ברכב עם המזגן הכל מגיע יפה.

הגעתם ליעד עם עוגה שווה וקיבלתם את כל המחמאות שבעולם

תמיד יזכרו לכם  את טעם הקרם שניט שהבאתם.

ואתם בטוח תרגישו נפוליאון.

ראשונה

תזכרו ! הכי כיף זה ללקק גם את הפירורים של העלים עם האצבע עד הפירור האחרון.

 מי אמר נפוליאון ולא קיבל קרם שניט מי?

מי הביא קרם שניט ולא קיבל מחמאות מי?

ועד……. למתכון הבא לבריאות ותודה.

8

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה