2 מרכיבים,ללא אפיה 15 דקות הכנה
יום אחד לפני עשרות שנים הגיע גיסתי תמי לביקור
וכרגיל הביקור שלה מלווה תמיד במאפים מעשה ידיה להתפאר.
יש בה בגיסתי גנים בולגריים אז ברור…
שבורקס אצלה זה אליפות,
קציצות פראסה זה מקצועיות,
והעוגיות שלה טעימות חמסה, חמסה ,פלפל מלח שום בצל.
לא בעוגיות!
אז באחד הביקורים מנווה סביון… לזכרון יעקב
היא הביאה קופסא עם מרציפנים מעשה ידיה להתפאר.
ולמי היא הביאה אותם?
נכון למי שחולה על מרציפן! אנוכי
אז שיהיה ברור כל מי שנוסע לחו"ל או לחו"לון כבר בדיוטי
משאיר מרציפן שווה של חברת אנטון ברג – Anton Berg
הדנית המוכרת בזכות המרציפנים הנחשבים לטובים בעולם.
משנת 1884 הם מכינים טעמים מטריפים, כל מרציפן מתפוצץ בפה למות.
והכי הכי יפה ששלושת הילדים שלי לא אוהבים מרציפן
נקודה!
אבל את הנכדים הצלחתי להדביק בטעים הטעים הזה.
ואני צריכה אפילו לחפש מקום מיסתור ברגע שהם
מגיעים מהדיוטי.
יש לנו אפילו בדיחה במשפחה על המרציפן…
קטן הנכדים שלי שהיה אולי בן שנתיים היה עוקב מהיכן
אני מוציאה את "ההוקוס פוקוס" מרציפן.
יום אחד נכנסה הנכדה ואמרה: "סבתא מה יש עוד מרציפן?"
אמרתי זהו אחרון נגמר…
כך בכל פעם הייתי מוציאה אחד ואומרת "אחרון נגמר…"
והם סבתא נו תגלי איפה את מסתירה אותם?
והוא הקטן קורא לנכדתי הגדולה ואומר:
" בואי תראי איפה יש לסבתא עוד הרבה מציפן…"
אז בהעדר מרציפן חו"ל התחליף למרציפן הוא
המרציפן הביתי של תמי גיסתי.
באחת מגיחותי לסופר גיליתי שיש שקיות שקדים טחונים,
אז החלטתי לנסות לקצר את תהליך ההכנה בלי קילוף
ובלי השרייה והתוצאות היו מפתיעות ומהירות וטעימות.
יש לכם אורחים ב – 1/4 שעה אתם מתוקתקים
במרציפנים טעימים.




















