במסגרת "סלונה בודקת" סיר טיגון ללא שמן
כבר סיפרתי שעשיתי ניסיונות אין ספור…
המשימה הייתה זוכרים סופגניות לביבות
סבתא החליטה מכינים עוד…
הפעם
"סופגנייה חמה ומתוקה לכבוד החנוכה"
סופגנייה אחת גדולה גדולה
מחצי חלה של שבת שנשארה
כל שאריות הלחם זה הסוד.
"מתכון ילדות של לחם פודינג"
הפעם החלטתי לבדוק
לעשות עוד ניסיון בתוך כלי חרס
הכנסתי לכלי את כל המתכון
וכוונתי את ה"פיליפס" לחום נמוך של 140
כדי שהלביבה הגדולה אט אט תתפח.
לאחר 20 דקות היא יצאה שזופה מאוד
הפכתי אותה ישר לתוך הרשת ונתתי
לה עוד 8 דקות בחום בינוני,
שיזהיב קצת יותר את הצד השני.
פיזרתי קצת אגוזים קינמון וריבה
ועשיתי "בוק" שווה לכבודה.
רק אחר-כך התקשרתי לילדים לנכדים
אמרתי שלום: "כאן סלונה בודקים"
מי רוצה תמורת חוות דעת וניקוד
לטעום לביבה חמה ומתוקה…
בסוף סגרנו על משלוח הביתה.
כמו שכתבתי את המתכון אפשר להכין בתנור רגיל.
הייתי סבתא חזרתי לילדות
חבל על הזמן כמה שזה פשוט זול וטעים.

















