למי שעוקבת אחרי זה כבר לא סוד שאני אוהבת לבשל ממולאים.
כן כן סבתא אוהבת להכין ממולאים.
פעם כשהייתי צעירה, בלונדינית, גבוה עם עיניים כחולות זכיתי להיות
"מלכה" אבל לא על "הבלונדינית" לא על העיניים ולא על הגבוה.
כאן זכיתי ב"מלכת המטבח" על הממולאים של גזר וארטישוק.
תחרות מתכונים בלי בשר.
"מלכת המטבח" עאלק קיבלתי סיר סולתם אמרתי תודה –
כתבו בעיתון, צילמו בשחור לבן וזה היה מזמן מזמן…השנה שנת 1984.
אז לא היה טופ ולא 20 לא סלון ולא Saloona
והמשכתי באהבתי לממולאים עד עצם היום הזה.
המתכון ל גזר וכרוב
המתכון לפיפלונים בצל וקישואים
המתכון ל חצילים עלי גפן
המתכון ל פטיר
המתכון ל קובה
המתכון לתפוחי אדמה ועוד…..
ממולאים זה כמו "ביצת הפתעה" עד שלא פותחים וטועמים
לא יודעים מה יש בפנים.
את האהבה לממולאים ינקתי בבית סבתי היא הייתה צריכה
להאכיל 8 ילדים בתוספת הנכדים
לכן הייתה ממלא הכול… כדי למלא אותנו.
את השבתות אני זוכרת במיוחד לכל שבת היה ריח וטעם מיוחד במינו,
לא כמו בשפע של היום שכל יום שבת.
במיוחד אני זוכרת את הקישואים הממולאים של סבתא, הם היו בגודל אצבע קטנטנים, כבר ביום רביעי הייתה בשוק לקנות אותם.
הם היו מסודרים אצלה בסיר אלומיניום גדול כמו חיילים במסדר, זהובים ושזופים מטיגון ומטיפול אישי שקיבלו אחד אחד לפי התור,
אולי 50 אולי 100 בלי עין הרע.
סבתי הייתה עושה את הקישואים כמו סיפריטו בלי רוטב דומה
יותר לבישול עלי גפן לימון ושמן זית.
אחרי בישול איטי של לילה שלם על פתיליה היא הייתה הופכת
את כל הסיר המלא קישואים קטנטנים על טס נחושת מצוחצח ומבריק,
וישר למרכז השולחן הגדול בסלון לצד ים של סלטים
שהכינה במו ידיה וקימה מתחילה בחלוקה.
סבא בכבוד ראשון ואחריו… הנכדים כדי שיהיה שקט בארוחה.
גם אני אהבתי להכין קישואים ממולאים מטוגנים בדיוק כמו
של סבתא שלי עד….
שפגשתי אותו בפעם הראשונה והתאהבתי בו ממבט ראשון.
במי התאהבתי ? בזוקיני גם זה קורה לפעמים, זה השזוף
ירוק ירוק חתיכי, מהרגע שהכרתי אותו הוא הפך לבן בית אצלנו במטבח.
ומרגע זה הפסקתי לטגן קישואים.
מהסיבה הפשוטה הזוקיני יותר יציב צבעו יפה והטעם אש.
מהביפנוכו של הזוקיני אני מכינה סלט זוקיני מבושל טעים עד
שהוא מתקרר הוא נעלם… סלט זוקיני שזה לפוסט אחר
לימים התחתנתי וחמותי שהייתה גם בשלנית הכינה קישואים
ברוטב עגבניות.
בגלל אהבתו הגדולה של מר אדון קוהלת לעגבניות ואהבתו
היותר גדולה לרוטב אז למדתי להכין גם אותם.
הכל הוא אוהב עם הרבה רוטב ת'אמת אני אומרת
לו תמיד: "תגיד שאתה רוצה מרק לא רוטב".
הפעם הכנתי את הזוקיני היפיפיים ברוטב עגבניות חמצמץ
הרבה שום והרבה נענע כמו חמותי.
עכשיו קצת פרטים על החתיך שלנו הזוקיני הוא דק וארוך
לכן אני חוצה אותו לחצי כך שמכל זוקיני יש לי 2 יחידות קטנות למילוי.
בכלל אני אוהבת למלא ירקות קטנים ולא גדולים זה יותר
איסתטי ויפה כך אפשר לטעום מכל ממולא.
אז די לפטפטת, הפשילו שרוולים לממולאים המתכון לפניכם
מוצאים את פנים הזוקיני ושומרים להכנת סלט טעים
זה המילוי בתוספת בשר
וזה המילוי ללא תוספת בשר
הכול מוכן להכנת הרוטב
מתכון הרוטב
והכול מוכן
אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום…
ושיתפתי אתכם בחווית הממולאים
אהבתם ? אשמח ללייק קטן כאן למעלה או למטה
זה עושה לסבתא כייף ואתם מוזמנים גם לשתף
ולפרגן עושה לכם טוב בהצלחה… תודה


















