גלגולו של כרוב וגזר
= = = = = = = =
המתכון מוקדש למורתי האהובה יעל אתיאל
כן כן
מה לא נראה לכם?
למה?
אני לא נולדתי סבתא,
גם אני הייתי פעם תלמידה.
וכבר כתבתי לכם שפעם הייתי בלונדינית גבוהה עם עיניים כחולות
לא יפה כמו מורתי יעל…
אבל מספיק יפה בשביל מר אדון "קֹהֶלֶת"שלי , האיש שאיתי כבר 49 שנים,
שהיום חוגג יום הולדת מזל טוב ובריאות
אוהבת אותך 49 שנים… ויש לנו תוכניות לעוד 40 שנים
יחד נגיע ל 120.
בטח תגידו למה לא הקדשת לו את הפוסט ?
"באמת שאלה טובה למה?"
מר אדון קֹהֶלֶת שלי היקר… לא אוהב הקדשות
הוא אוהב לראות את האוכל בצלחת ולחוות את דעתו –
לא במילים.
למה לא במילים ?
כי מן הסתם הוא מנומס ואפילו אוכל בפה סגור.
"אז איך אני יודעת שהאוכל טעים והצליח לי ?"
אסביר…
אחרי שהשולחן ערוך לשנינו…
אני מגישה לו את האוכל על "עגלת תה"
לא שאנחנו "אנגלים" ושותים תה – אבל יש לנו "עגלת תה" בגלל
המרחבים הגדולים מהמטבח לפינת האוכל.
כשהייתי צעירה הייתי מדלגת את המרחבים ממקום למקום בלי בעיה
אבל היום אני גוררת… בואו לא נכנס לזה עכשיו !
למה?
כי זה לא לפוסט… זה לספר
"באמצע החיים הגענו לגיל השלישי"
עאלק "גיל שלישי"
כשמר אדון קֹהֶלֶת שלי יצא לגמלאות קראו לו "קשישון" כן…
כך היה כתוב בתלוש.
אחר כך שלחו לנו תעודות "אזרח ותיק"
עכשיו "הגיל השלישי"
כמה תארים… קיבלנו כמה ?
בלי לשלם שכר לימוד – בלי לקום לשעת 0
ואחר כך אומרים שהחינוך לא טוב?
למה? למה להגיד שהחינוך לא טוב !
אני חושבת שהוא מצוין!!!
נקודה !
כל פעם לקבל תאר חדש בגיל שלנו זה לא פשוט.
רגע…
אז איפה היינו… "בעגלת תה"
חובה להגיש את האוכל "בצלחת לבנה גדולה"
מעט אוכל כי אם אגיש הרבה … באותו רגע הלך לו התיאבון…!
מגישה את האוכל ומתחילים לאכול…
שקט… דממה…
אם הוא עושה מממ… מממ… מממ… האוכל טעים !
אין – מממ…. מממ… מממ…
הלך עליו…
הפולנייה שבי מתחילה… ואני בכלל לא פולנייה
"אני מכאן !"
ישראלית כבר סיפרתי, שהפסקנו לספור דורות…
"מה לא טעים האוכל ?"
– "טעים… בטח טעים"
"אתה בטוח שטעים לך?"
– "כן למה את שואלת?"
למה?
כי לא עשית את ה- מממ… מממ… מממ…
מזל טוב אל תגידו שלא הקדשתי גם לו פוסט מממ…
אז אם אתם רוצים לעשות מממ… מממ… מממ ..
תגלגלו כרוב עם גזר ממולא.
התמונות לעשייה כאן…

המתכון…
חומרים למלית לפי הוראות סבתי עליה השלום שעברו מדור לדור,
אני משתמשת לכל סוגי המילוי באורז עגול בלבד הוא נקרא ריזוטו ,
הוא מיוחד למילוי – יותר טעים בלי אורז עגול לא מבשלת.
1 כרוב גדול שנכנס להקפאה 4 ימים לפני הבישול.
אז אצלי בקבוע יש כרוב קפוא אחד יוצא שני נכנס.
הקפאת הכרוב הוא בדיוק כמו תהליך בישול הכרוב
רק יותר קל ומהיר ולא נשרפים וקל רך ונעים יותר בגלגול.
חותכת את הכרוב לחצי מוציאה את ההידרה
מניחה את המלית ומגלגלת אין צורך לסגור צדדים
בישול על אש קטנה לא נותן למלית לצאת.
חומרים למלית: ***צמחונים*** אפשר להוריד את הבשר ולהוסיף אורז.
שני חופנים מלאים של בשר טחון בערך לכרוב אחד.
צרור פטרוזילה שלם קצוץ
בערך כוס אורז עגול
מיץ מלימון אחד
עגבנייה אחת גדולה מגורדת גס
פלפל שחור גרוס בלבד יפה ובולט בבישול .
מלח לפי הטעם ושמן זית בנדיבות.
מערבבת הכל טוב ביד לא בכף כדי שכל הטעמים יתערבבו. לשדרוג מוסיפה מעט קינמון למלית
הגלגול החיתוך כמו בתמונה.
ללסדר בתוך סיר את הכרוב המגולגל בצד ואת הגזר בצד
לחתוך פרוסות של שיני שום להוסיף שמן זית בנדיבת בין הכרוב והגזר.
וציר מרק קנור או עוף או בשר מיץ משני לימון מלח פלפל שחור.
וקדימה להביא לרתיחה הנוזלים עד גובה הכרוב הבישול שעה וחצי על אש קטנה מכסה סגור
תראו כמה הם דקים כמו אצבעות…















