"אל תשכח מאיפה באת ולאן אתה הולך " שרים חברי מלהקת טיפקס באחד הסינגלים שלהם. מעניין לציין כי במהלך חיי בארץ (וחלק גדול מחיי אני העברתי בארץ) אני תמיד נתקלת במקומות המזכירים לי את השורשים האוקראיניים שלי..
כך קרה גם בארוחת בלוגריה אליה הוזמנתי למלון עדן אשר נפתח לפני כשנתיים ושוכן בכרם התיימנים בתל אביב.

מי שנכנס למלון עדן, מרגיש קפיצה בזמן, כמו במכונית הזמן, עוברים לתחילת שנות ה-20 במאה 19 תקופה של פאטפון, טאפטים, ליוסטרות. חפצים בכל פינה מזכירים את התקופה, והחשוב ביותר נותנים תחושה של בית.ולכבוד חג סילבסטר המתקרב -עץ אשוח.



סרגי (בן 43 ) רופא פסיכיאטר במקצוע ומיכאל (בן 42) רופא טיפול נמרץ במקצוע, החליטו לעזוב את המקצוע הנחשק ע"י כל אמא ולהפוך חלום למציאות. לפני כשנתיים, הם שכרו מבנה ישן במרכז שוק הכרמל בכם התיימנים והפכו אותו למלון בוטיק אשר מציע לזוגות נופש איכותי באווירה רומנטית ומיוחדת.

מסעדת המלון מציעה כ-16! סוגים של ארוחות בוקר ותפריט ארוחות ערב מגוון אותו טעמנו במהלך הערב.סרגיי ומיכאל מעורבים אישית בהכנת חלק גדול של המנות ואת המתקונים הם ירשו מסבתות שלהם..
על התפריט ערב מנצח השף אריה אושרי אשר בנוסף לבישול גם אומן וגם זמר -דמות צבעונית בהחלט!
כל המנות מוגשות בכלי מחרסינה מצ'יכיה ומזכירים כלים אותם ראיתי אצל סבתא שלי באוקראינה ואפילו סכום הוא סכום מיוחד אותו השיגו בשוק הפשפשים.
התחלנו ממרק רוסי/אוקראיני "בורש" אותו נהגתי לאכול הרבה במהלך החיים שלי באוקראינה. קיימים כמה סוגים של בורש (עם בשר עגל, לל בשר עם שועיעית ובורש קר עם מלפפונים טריים אותו אוכלים בקיץ).

הבורש אותו אכלנו (38 ש"ח) במלון עדן הוא היה בורש חם עם שועיעית אשר מוגש בתוספת קרם פרש ופלפל גרוס (אותם מומלץ להוסיף למרק).
הבורש הגיע בליווי לחם הבית (24 ש"ח) ,שנאפה במקום ומטבלים מיוחדים כמו קרם עשבי תיבול, עגבניות מיובשות ופיסטוקים ומטבל גבינת גאודה מעושנת עם קרם מסקרפונה ואגוזים (המזכיר גם הוא את השורשים מאוקראינה:).

המשכנו עם מנות ראשונות:
פטה כבד עם ריבת תאינים תוצרת בית בליווי טוסטונים פריכים (68 ש"ח)

סביצ'ה דג מוסר (58 ש"ח) עם פלחי פרי הדר ועלי פטרוזיליה . פחות אהבתי את המנה היות והיה לה יותר מרכיבי עיצוב מאשר דג עצמו.

מנה מעניינת בהחלט: כנאפה מלוח, כן כן מלוח במילוי כמה סוגים של גבינות עיזים ממחלבת בוטיק ברמת הגולן, מוגש בליווי עגבניות שרי צלויות בתנור (38 ש"ח). מקצת שיצא לי לטעום (היות וחברתי לשולחן התלהבה מהמנה וכמעט סיימה את כולה:), מדובר במנה מיוחדת עם שילוב מעניין של מליחות אשר יכולה להתאים גם כמנה ראשונה וגם כקינוח. מומלצת בחום!

שתי מנות נוספות הזכירו לי גם את המנות אותן הכנתי ואכלתי באוקראינה:
וורניקי במילוי דקסל פטריות עם שמן כמהין ברוטב חמאה ומרווה אותם הכין מיכאל שמידי פעם נכנס למטבח, (באוקראינה הייתי מכינה וורניקי עם תפו"א או דובדבנים..).כמה פשוט להכנה ככה טעים!( מחיר המנה 49/68/78 ש"ח תלוי בגודל המנה).


כופתאות ממולאות בגבינת עיזים ברוטב קרם עגבניות (הרגשתי גם תוספת רוטב צ'ילי הנותן טוויסט פיקנטי (68 ש"ח).

מתפריט העיקריות טעמנו שלוש מנות:
שוק אווז קונפי העשוי בשמן של עצמו על קרם דלורית תפוחים ועגסים שוקי אווז מושרים 48 שעות במרינדה הכוללת תערבות של יינות ולאחר מכן עובר 8 שעות של בישול בתנור (105 ש"ח).

קבב טלה על מקל קינמון על מצע טחינה (89 ש"ח). מדובר בקבב מיוחד (לא קבב שאנחנו רגילים לאכול במסעדות השונות) עם טיבול המקשט את הקבב במגוון טעמים מבלי לפגוע בטריותו של הבשר.

דג מוסר עשוי בפיפיאט (נייר אפיה השומר על עסיסיותו 105 ש"ח). הדג מתבשל בתוך מיצים של עצמו ושומר על טעמו המקורי.



קינחנו בפטיפורים מעשה ידיה של קונדיטורית שירי גבע: מוס שוקולד המצופה בשוקולד מריר, דובדבן אמרנה בציפוי שוקולד לבן, קרם מלבי עם פיסטוק, קרם קרמל עם חמוציותמקרונים במילי קרם פיסטוק.


לקראת הסיום הביאה מלצרית יפייפיה מגבוני קסם: מגבונים לחים מיוחדים אשר מקבלים צורה עם הצתה.

לקראת סיום, זכינו לסיור קצר במלון ובשניים מחדריו. במלון 12 חדרים אשר מעוצבים בסגנון תחילת שנות ה-20 עם טאפטים, טלפון ישן (ועובד:), באחד החדרים גילינו אמבט צרפתי יפייפה עם טוש מיוחד, מראות מיוחדות, ארונות מאותה תקופה, הכל בסגנון וינטאג'.
לסיכום: במלון עדן שמים דגש למרכיבים טריים ישר מהשוק ולהכנה בריאותית (הרופאים במטבח:) של המנות. חלק גדול מהמנות מכינים ללא שמן בעידוי או במכשיר טרמומיקס.מדובר במסעדה בה מנות מתומחרות די גבוה ולכן היא מתאימה למי שמחפש מאכלים ייחודיים ומוכן לשלם עבורם.











