לפני 50 שנים הקימו בנימין והרי מאיר ז"ל, שני אחים יוצאי הולנד, שהגיעו ארצה לאחר מלחמת העולם ה-2, מחלבה במושב בית יצחק שבשרון. הם הגיעו באוניה שעליה 8 פרות הולנדיות והקימו איתן רפת אשר הניבה חלב משובח וכך נבנה מפעל לייצור גבינות כמיטב המסורת הההולנדית באהבה גדולה.
הולנד ידועה בהתמחותה במוצרי חלב, לרבות בזכות הגבינות המשובחות שלה. הידע והניסיון שהשנייים הביאו איתם בהולנד מדברים בעד עצמם.

המחלבה נותרה בבעלות המשפחה, וכיום הבעלים הם צבי ולסלי מאיר. בתם, מאיה, אמונה על ניהול מחלקת השיווק, ובמפעל כ-25 עובדים. הידע, הניסיון והאהבה לגבינות עברו מאב לבן ומאז ועד היום, מביאה המחלבה מבית יצחק את מיטב מוצרי החלב אל שולחננו, ומהווה דוגמא נפלאה לתעשיה חקלאית ישראלית.
המחלבה מתמחה ביצור גבינות גאודה הולנדיות, יוגורמה- יוגורט מחלב כבשים, גבינת חלומי, ריקוטה, יוגורט מחלב עזים, לבנה מחלב כבשים, גבינת שמנת עזים ועוד.
כמה מילים על חלב עזים: חלב עיזים ומוצריו זה בריאות! הוא עשיר בסידן ובחלבון, כמות הלקטוז בו מאוד נמוכה והוא מתעכל בקלות!

אני קיבלתי להתנסות : לבנה מחלב כבשים 16.5% שומן, משקה יוגורט מחלב עזים 3% שומן בבקבוק של 240 גר' (שהבת שלי מאוד אהבה), דלי יוגרט מחלב כבשים 5% שומן במיכל של 850 גרם, גבינת חלומי מ100 % חלב בקר ,גבינת גאודה וגבינת תום.
גם הילדים אצלי טעמו את המוצרים. במיוחד הם אהבו את היוגרטים של המחלבה:
הבן הקטן הג'ינג'י שלי התנפל ישר על יוגורט TO GO מחלב כבשים.
יוגורט TO GO מחלב כבשים בעל טעם חמצמץ עדין (הזכיר לי את לבן) , 5% שומן
מגיע בגביעים של תכולה 75 גר'. היות והוא לא תופס הרבה מקום בתיק, אני אוהבת לקחת אותו לעבודה. כך נראת ארוחת הבוקר שלי בעבודה:


הבת הגדולה אהבה משקה יוגורט מחלב עזים: מדובר במשקה יוגורט, המתאים גם לילדים, 3% שומן קל לעיכול המוצא בבקבוק אישי של 240 ג'. ילדים מאוד אוהבים לשתות יוגורט עם קש מהבקבוק, לכן מובנת הסיבה להתלהבות של הבת שלי :


לבנה מחלב כבשים בעל טעם חמצמץ במרקם עשיר וקרמי, המזכיר לי לבן. אני מאוד אוהבת למרוח אותו על לחם שיפון בארוחת בוקר שלי.

כך נראית ארוחת בוקר טיפוסית שלי (כאחת שמשתדלת לשמור על אורך חיים בריא):
לבנה כבשים יוגורמה ומשקה יוגורט מחלב עזים בטעם טבעי:

גבינת חלומי
גבינת חלומי של מחלבת בית יצחק עשויה מ-100 % חלב בקר בסגנון קפריסאי. הגבינה מתאימה לטיגון וצליה.
מדובר בגבינה לבנה טרייה חצי קשה, המיוצרת במקור בכפרים של קפריסין. הייחוד שלה הוא, שאינה נוזלית ואינה מתפרקת בחום גבוה, בגריל , בטיגון או אף בבישול. היא מקבלת מרקם רך וגמיש בבישול וטעמה אינו משתנה.

מתכונים: ניתן לפרוש את גבינת חלומי לפרוסות ולהכין בתוספת גבינה מתכונים שונים: שיפודים עם ירקות, סלט קינואה עם ירקות וגבינת חלומי, להוסיף חתיכות מטוגנות ל חלומי לסלט או לגרד על פסטה.

תום עיזים פרוס
גבינת התום, של מחלבת בית יצחק מיוצרת מ-100% חלב עיזים הנרכש ממשקי יצרנים שונים בארץ. הגבינה חצי קשה ובעלת 28% שומן. 
את כיכרות הגאודה פורסים לפרוסות של כ-25 גרם ליחידה, אלה נארזות באריזה חדשנית אטומה באווירה מבוקרת השומרת על טריות הגבינה.
מגבינת תום ניתן להכין מגוון מאכלים כמו פסטה ברוטב גבינות תום ותרד, סלט חם של ירקות מוקפצים עם גבינת תום, סלט פורטובלו, עולש וגבינות תום ועוד.
יוגורמה דלי
מדובר בדלי מרשים של יוגורט מחלב כבשים המוצא בדלי אשר מכיל 850 ג' של יוגורט חמצמץ (בחמיצות עדינה) 5% שומן. יוגורט מאוד טעים כיוגורט או כמוזלי בתוספת דגנים/קורנפלקס, אני מוסיפה אותו גם כאשר אני מכינה פיצה ללא שמרים. המתכון מצורף למטה.

תהליך ייצור היוגורמה, כמו הגבינה, מבוסס על עקרון של פסטור חלב הכבשים, שלאחר מכן מקורר לטמפ' בין 36-38 מעלות צלזיוס. בשלב זה מוספת מחמצת ייחודית שנבחרה בקפידה ע"י מערך השיווק של מחלבת בית יצחק בכדי לענות על מלוא צרכי הלקוח.
החלב המכיל את המחמצת נמזג לדליים בטמפ' הרצויה למשך מספר שעות עד להשגת רמת PH דרוש (תהליך זה הוא תהליך יצור יוגורט מסורתי הנקרא set). בשלב זה מועבר היוגורמה לחדר קירור ובתום הקירור הוא מוכן לשיווק.
היוגורמה מיוצר מחלב כבשים, לחלב זה יתרונות רבים: הוא מכיל מוצקים (=שומן וחלבון) רבים יותר מאשר חלב הפרה ומכאן נובע טעמו העשיר והסמיך. היוגורמה הוא בעל 5% שומן בלבד, ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים.
גאודה עיזים:
גאודה עיזים, של מחלבת בית יצחק מיוצרת מ-100% חלב עיזים הנרכש ממשקי יצרנים שונים בארץ. הגבינה חצי קשה ובעלת 28% שומן.

עיבוד חלב עיזים דורש מהמחלבה מיומנות גבוהה, עקב אופי החלב והתנהגותו בחימום.
לגבינת התום יתרונות רבים בגלל מקורן – העיזים, כשתהליך הייצור דומה מאד לייצור גבינת הגאודה מחלב הבקר: החלב מתגבן ומחומם עד להיפרדות הגבן ממי הגבינה.זמן התיישנות הגבינה הוא בין חודש אחד לחודשיים.
מקורה של גבינת גאודה בהולנד הידועה בגבינות הקשות שלה.
ניתן להכין עם גבינת גאודה מגוון מאכלים: סנבוסק במילוי גבינת גאודה, אומלט ממולא בגבינה.
אני מוסיפה את גבינת גאודה לפיצה ביתית אותה אני מכינה ללא שמרים (מצ"ב המתכון)
ולפשטידות שונות:

כמו כן, אני משתמשת גם במוצרים אחרים של מחלבת בית יצחק למאכלים אותם אני מכינה: יוגורט כבשים, גבינת תום, ועוד.
את יוגורט כבשים אני מוסיפה לבצק של פיצה ללא שמרים (במקום שמרים בקבוקון אחד) ואת גבינת גאודה אני מוסיפה מעל הירקות. מתכון לפיצה בבלוג שלי (מתכון כאן)

את גבינת הגאודה ויוגורט כבשים אני מוסיפה לתערובת של פשטידת כרובית (מתכון כאן)

בצמוד למחלבה פועלת חנות המפעל המציעה את מגוון התוצרת הקיימת ברשתות במחירים אטרקטיביים ביותר! בחנות מכבדים את כל אמצעי התשלום .
שעות הפעילות בחנות המפעל הם:
ימים א'-ה' : 07:00 – 17:00
יום ו' וערבי חג: 07:00 – 15:00
מחלבת בית יצחק- מחלבה קטנה- טעם גדול!
מחלבת בית יצחק בפייסבוק:
http://www.facebook.com/HamachlavaIL?sk=app_246849605336027#!/HamachlavaIL?sk=app_199159263472985
או באתר : http://www.hamachlava.co.il
וכך ילדים שלי מחסלים את המוצרים של מחבת יד יצחק:












