תמיד חסר לנו מקום במטבח , אנחנו מזיזים ימינה ושמאלה בכדי לפנות מקום לכלים שצריכים להיכנס בדיוק לאותו המקום .
ככה זה …. אחסון במטבח תמיד היה בעייתי .
עכשיו זה הזמן לארגן את הדברים במטבח על השיש ובתוך הארונות .
אז בואו נתחיל …
המוצר הזה שנמצא בשימוש יום יומי ובכל סוגי המזונות , קשים ויבשים , רכים ורטובים , מזון שהכנו ונשאר , החמצה שאנחנו רוצים לעשות , לקחת אוכל לעבודה ועוד …
אז מה בעצם אנחנו מחפשים בקופסאות האחסון שלנו ?
1. בראש ובראשונה שמירה על בריאותנו
2. הארכת חיי המזון תוך שמירה מקסימלית על הערכים התזונתיים שלו .
3. ניצול שטח מקסימאלי .
4. מספר שימושים במקביל .
5. קלות שימוש לרבות שימוש במדיח מיקרו אחסנה במקפיא , תוך שימוש באות כלי מהמקפיא למיקרו וכן הלאה .
ראשית המלצה חמה !
גשו לארונות שלכם למקרר או למקום אחר ואת כל אותן ושחררו את עצמכם מכל אותם פתרונות זולים שיש לכם בבית ( קופסת גלידה שעשתה הסבה , סט מארז שקניתם בסופר ב- 19.90 , מארז הבשר טחון שהקצב נתן לכם ) כל אלו לא רק שאינם ראויים לאחסון מזון אלא אף מזיקים לבריאותכם
אז כן פתרונות אחסון הם קצת יותר יקרים , אבל לא משהו שלא ניתן לעמוד בו בוודאי אל מול התועלת היום יומית שאפשר להפיק משימוש במוצר הנכון .
מה צריך לבדוק כשבאים לרכוש פריט המשמש לאחסון מזון ?
1. אישר ממעבדה בין לאומית מוכרת כגון : FDA , ROHS , GS , TUV וכדו'
2. חובה להיות מסומן : BPAFREE , BPA הוא החומר הנפלט ממוצרי פלסטיק כאשר ישנה אינטראקציה עם מזון או לחלופין בטמפרטורה מסוימת .
3. יש לוודא שהפריט ניתן לשימוש במיקרו , תנור , מדיח , מקפיא .
4. יש לוודא כי המוצר מבטיח אטימה מלאה לנוזלים ואוויר .
5. אחריות יבואן ולכמה זמן ?
6. עיצוב מודולרי בהתאמה כך שניתן לאחסן ביעילות מגוון גדול של קופסאות בגדלים שונים על שטח מצומצם ובביטחון .
חומרים :
כיום תחום האחסון משופע במגוון חומרים שונים : זכוכית עמידה בשינויי טמפרטורה קיצוניים , פלסטיק איכותי , טריטן חומר פלסטי חדש וגמיש בעל שקיפות מדהימה זהה לחלוטין לזכוכית , אקריליק פלסטיק קשיח איכותי .
אחחח התבלינים שלנו אלו שקובעים בעצם את טעמם של המאכלים שנכין במטבח .
כמה חשוב לנו לשמור על טריות , ארומה וטעם ….
ועוד חשוב לנו בעת השימוש כאשר אנחנו עסוקים יהיו זמינים לנו ונוחים לשימוש .
חשוב לבדוק בעת רכישת מתקן תבלינים :
- שגודל הצנצנות תואמות את הכמות שאנו משתמשים .
- בכל צנצנת צריך להיות מספר פתחי מזיגה .
- אפשרות סימון מה בצנצנת שלא נתבלבל בין כורכום לחוואג' .
- מעמד נוח ויציב התומך בצנצנות בצורה טובה .
- אפשרות ניקוי ואחסון נוחים .
אחד הפריטים החשובים במטבח הוא מייבש הכלים , תמיד הוא בשימוש וישנה התעסקות סביבו , הוא על השיש וחשוף לכולם , אז מעבר לעיצוב שיתאים למראה החלל הכולל מאוד חשוב לבחור מייבש כלים איכותי העונה על הצרכים שלנו ומעניק לנו נוחות מקסימלית בזמן השימוש .
היום ניתן להשיג מגוון רחב מאוד של מייבשי כלים בגדלים וחומרים שונים כגון : נירוסטה , האנודייז , אלומיניום , ABS ועוד .
טיפ חשוב : לבדוק את נקודת ניקוז הנוזלים מהמתקן דבר אשר יחסוך לנו עבודת ניקיון בהמשך .
היום בעידן הלחם הטרי כשכל אחד בוחר את הלחם שלו לפי טעמו עם דגש על בריאות וטריות
ארגז הלחם חזר לככב במטבח ובגדול , תפקידו של ארגז הלחם הוא לשמור על טריות הלחמים לאורך זמן , למנוע עובש מטרתו לייצר סביבה מבוקרת שמונעת מהלחם להתייבש מצד אחד ולהיחנק ולאבד מהמרקם המתפצח שלו מהצד השני. הלחות של הלחם אמנם מגבירה את הלחות, אבל זרימת האוויר בארגז מונעת ממנו להתלחלח כמו בתוך שקית ניילון אטומה.
אחסון נאות הוא היבט חשוב אם ברצונכם לשמור על הסכינים שלכם במצב מעולה לזמן ממושך, כאשר העקרונות המנחים באִחסון סכינים הנם אחסון בסביבה נקיה, יבשה ו"נושמת", הגנה על הלהב במניעת חיכוך בין להב הסכין ללהבים או אביזרים מתכתיים אחרים, בטיחות בנגישות לסכין, הרחקה מהישג היד של ילדים ולבסוף אסתטיקה סדר וארגון. אתם יכולים לאחסן סכינים בתליה על פס מגנטי קבוע בקיר (הכי פשוט, נגיש וזול), או בתוך בלוק/סטנד עץ לסכינים ע"ג השיש, ואם החלטתם לעשות זאת במגירת המטבח (שבה מסתובבים כלי מתכת רבים אחרים) הקפידו לאחסן את הסכין בבלוק אחסון סכינים למגירה, או לחלופין עם מגן להב ובערוץ מבודד
דיספנסרים לדגני בוקר וקטניות .
דגני הבוקר שנמצאים בשימוש יומיומי כמעט בכל בית ראויים גם הם לאחסון נכון , חשוב לנו לשמור על מראה דקורטיבי ויותר מכך חשוב שתשמר הטריות ונוחות השימוש .
כשאנו באים לרכוש מתקן אחסון לדגני בוקר עלינו לבדוק שהוא אטום בכך שומר על הטריות , שיש לנו אפשרות להשתמש ללא מורכבות מיוחד ושיהיה עמיד לאורך זמן .
פח הנו פריט הכרחי בכל בית.
בעולם המודרני, כולנו מייצרים כמויות של פסולת אותן צריך להשליך. עם זאת, גם אם פח מוסתר בארון או מוצג לראווה במטבח, הוא יכול להפוך לאביזר עיצובי ויקר, בנוסף לפרקטיות.
טיפים לבחירת פח :
ראשית התאימו את גודל הפח לכמות הפסולת אותה אתם מייצרים .
במידה ויש ילדים קטנים בבית חשוב שתהיה סגירה שקטה ואיטית למניעת נפילה על האצבעות .
חשוב לבדוק את דוושה הפתיחה שתהיה מסיבית וחזקה כי זה בעצם החלק שעובד ללא הפסקה .
רמת גימור אם נירוסטה אז שתהיה איכותית ולא מחלידה
אם צבע אז צביעה בתנור לשמירה לאורך זמן
כל אלו יעזרו לכם לארגן את המטבח בצורה יעילה ונוחה לתפעול .
למציאת מגוון פתרונות אחסון יעילים , איכותיים ועדכניים מוזמנים להיכנס לאתר הבית שלנו
www.cookshop.co.il











