
מה נכון?
אדידס הייתה התמונה הראשונה שקיבלתי – תמונות מחנות דגל עם בובות של ספורטאיות אתלטיות עם גוף על חלל – בחיים האמיתיים גם למי שמתאמנת כמה שעות ביום אין גוף כזה מלא בריבועים, זה מה שאדידס חשבו שימכור להם את הקולקציה יותר טוב? לימדו אותי שנים שצריך להציב יעדים מאתגרים אבל לא פחות חשוב להציב יעדים ראלים , לא חושבת שאם הייתי נגשת לחנות הזו הייתי מרגישה בנוח , לא בשלב הנוכחי בחיי ולא באף שלב קודם. אם הייתי נכנסת לחנות כנראה שהייתי מרגישה עד כדי כך לא בנוח שפשוט הייתי יוצאת…
מעולם הריבועים האילו לא היו המודל עבורי ולא הייתי רוצה שזה יהיה המודל של ביתי בת ה 14.
לא עוברות כמה שעות והמחשבות שלי על אדידס עוד מעסיקות אותי ואחותי שולחת לי קישור לפוסט של מגזין את עם פוסט על בובות הראווה של נייקי, בובות של נשים בכל המידות כולל מידות גדולות עם מה שאנחנו מכנות המלח פלפל בידים ובטן לא שטוחה מוצגת בגוזיה ולא מסתירה כלום, אישה שעושה ספורט.
זה הדבר הבא , להנגיש את הספורט לכולן אומר שיש ביגוד לכולן שבו הן מרגישות נוח ונשיות.
לא מזמן אירחתי פורום בנושא קידום ספורט נשים ובין הנושאים הרבים שעלו עלה גם נושא הביגוד, האם ביגוד הוא חסם כניסה? השאלה גררה שיח מעניין בין שתי ענקיות כדורסל שכידוע כיום לובשות ביגוד של גברים.
האחת אמרה שהיא לא חושבת שזה חסם והעיקר שיהיה נוח וככה הרגישה לאורך כל השנים והשניה השיבה לה שזה שאין מקום בגופיות לחזה לבעלות חזה גדול וזה שבאזור המפשעה יש בליטות זה לא ממש נוח ובטח לא מחמיא ובהחלט זה יכול להוות חסם לבנות אם להצטרף לענף או לפרוש בגיל צעיר כשהגוף מתחיל להשתנות.
אני מאמינה גדולה שלביגוד יש השפעה סופר חשובה על המחשבות וגם על היכולות, כשאת עולה למגרש ולא נוח לך את משחקת פחות טוב וללבוש את הבגדים של בעלי יכול להיות באופן תיאורטי מאוד נוח אבל בדיוק כמו שלעבודה יש לי את הבגדים שלי גם בספורט אני לא אלבש את הבגדים של בעלי כי נוח זה לא תמיד אומר שלא יהיה לוחץ זה גם אומר שצריך להתחשב בגודל החזה שלי, בגובה שלי ובכל מבנה הגוף.
לא חושבת שצריכות ללבוש טייץ ורדרד וחולצת פייטים אבל בהחלט לחשוב על חסמים מגדריים ולתת להם מענה.
כל מי שרוצה לעסוק בספורט צריכה לקבל חיזוק וגיבוי שיש לה גם מה ללבוש , שלא יהיה מצב שמישהי רוצה לעסוק בספורט והיא מוותרת כי אין לה מה ללבוש, כי היא לא מרגישה בנוח להיכנס לחנות ספורט שמשדרת שזו חנות לבעלות קוביות בבטן.
לא שמעתי או ראיתי שנייקי עשו בובות של גברים במידות גדולות , בטוחה ששיש לא מעט גברים שהנושא מעסיק אותם שלא רוצים לשים חולצה שתשב להם על הכרס שהתפתחה אבל הם זורמים. הצעד הזה של נייקי זה הדבר הבא ואם עוד לא יישמו אותו גם לגברים… זה יקרה מאוד מהר.
הילה ישעיהו
heraoutfitter.com








