או פשוט – קרוקט
קרוקט , זה מאכל שעשוי בעיקר מפירה תפו"א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן .
הפורטוגזים מוסיפים לתפו"א בקלאו (שזה דג לבן מומלח), גם הספרדים . הצרפתים לא מוסיפים כלום (מלח פלפל) והאיטלקים מוסיפים לו טונה וגבינת ריקוטה.
כך או כך, ברגע שיוצא הקרוקט מהשמן , כשהוא פריך, נגיס ועדין בפה אתה עף לגן עדן קולינארי שלא הכרת קודם.
מכולם, אני מחבבת את הפורטוגזי והאיטלקי (ברור, אלא מה….)
אבל נלך על האיטלקי , בעיקר בגלל זמינות המצרכים.
לימות הקיץ החמים , מה צריך יותר מקרוקט וסלט טאבולה רענן ליד?
כלום.
מה
ל-14 קרוקטים בערך
1/2 ק"ג תפו"א מסוג דזירה (אדומים) מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה דק.
ביצה שלמה
כף פירורי לחם
קופסת טונה מסוננת ומפוררת.
1/2 כוס ריקוטה
1 כף מיץ לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
3 ענפי בצל ירוק קצוצים דק.
לציפוי
ביצה טרופה עם כף מים
פירורי לחם
קמח לציפוי
שמן לטיגון
איך
בקערה לערבב את כל החומרים (מלבד אלו לציפוי) . ללוש היטב ולגלגל 14 כדורים יפים ואחידים.
כדי לקבל את צורת הקרוקט כדאי לעצב אותם בצורת גלילים מאורכים (ראו תמונה).
לגלגל כל קרוקט בקמח, ביצה ופירורי לחם ולטגן בשמן קנולה בגובה של 1.5 ס"מ בערך.
להגיש עם פלחי לימון (או לא).
לא ניסיתי אבל לדעתי ניתן גם לאפות את הקרוקטים (אם כי קרוקט מטוגן מנצח כל דבר……)













