אלוהי הסנדוויצ'ים הבריק במיוחד כשיצר את הבריק ובעיקר את הסנדוויץ' הטוניסאי.
תפוחי אדמה רכים, עם זיתים בשרניים, הריסה אדומה ועוקצנית, ביצה קשה וחמימה וערימות של טונה ולימון כבוש וכולם חבוקים בחמימות בתוך לחמנייה מטוגנת.
תמצית האושר . לא פחות.
בילדותי גרנו בשכונה מעורבת של משפחות תימניות, פרסיות, מרוקאיות וגם טוניסאיות.
בבניין שלנו -בקומה הראשונה גרה אישה טוניסאית חמת לב ועגולת לחיים והיקפים. המטבח הקטן שלה המה תמיד ועל הכיריים סירים ופתיליות וקערות גדולות, טיגונים וריחות מדהימים באוויר. בביתה גם התחבאנו במלחמת ששת הימים.למזלי הרב, בשכונה בה גדלתי ,כיבדה אישה את רעותה במאכליה ואנחנו זכינו לאכול את הסנדוויץ' הטוניסאי של מרגושה.
מהזיכרון הנפלא נותרו הגעגועים.
אלו היו ימים.
חלפו לא מעט שנים וכשאני נזכרת בסנדוויץ' הטוניסאי – אני מיד סופרת קלוריות.
מתוך הגעגועים האלו נולד המתכון שמאחד את רעיון הבוריק והסנדוויץ' הטוניסאי ובעיקר מותאם לעידן של ספירת קלוריות.
נכון – אפיתי והתוצאה נפלאה.
עכשיו הגוף שמח וגם המצפון רגוע.
מה
1/2 חבילת עלי פילו מופשר במקרר.
2 ביצים קשות קצוצות לקוביות
חצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
20 זיתים ירוקים בשרניים מגולענים וקצוצים
2 כפות לימון כבוש קצוץ (מתכון בהמשך).
2 קופסאות טונה בשמן, מסוננת ומפוררת.
הריסה קנויה או כל סחוג שאתם אוהבים .
שני תפו"א בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות.
מעט פלפל שחור גרוס ומעט מלח (זהירות הלימון והזיתים מלוחים)
איך
הכי פשוט בעולם.
לגזור את עלי הפילו לרצועות ברוחב של 15 ס"מ ובאורך של 20 ס"מ.
לכל בריק-סנדוויץ' כזה נשתמש בשתי רצועות כאלה.
לשמן את העלים במעט שמן קנולה (או בתרסיס שמן) ולהניח שני עלים אחד על השני.
לערבב את כל המרכיבים, למעט ההריסה.
למרוח מעט הריסה בחלק העליון של הפילו ולהניח עליו כף מלאה של המילוי, לקפל כמו בתמונה למשולשים.
לשמן שוב את החלק העליון של הבריק.
לאפות בתנור 180 מעלות כ-20 דקות או עד שמשחים.
אופציה אפשר להכין מראש את הבריקים ולהקפיא. כשרוצים לאכול פשוט מוציאים ואופים קפוא.

















