לכל החוששים והחוששות מבצק שמרים : קודם כל תירגעו…….
אפשר להכין את המאפה המופלא הזה גם מבצק עלים .
עכשיו שאתם נושמים לרווחה אפשר להמשיך.
אני יודעת שכל מאכל שאני מעלה בבלוג, אני תמיד אומרת לכם שזה המאכל הכי טעים.
אבל באמת : זה אחד המאכלים הכי טעימים, הכי קלים והכי סוחטים מחמאות מכל אחד.
לא אחפור יותר מידי אגש ישירות למתכון.
מה
בצק שמרים לשתי פיצות גדולות (תבנית תנור גדולה 60X60).
או חבילת בצק עלים מופשר ומרודד.
1/2 ק"ג בשר טחון טרי.
חצי כפית בהרט.
קורט צ'ילי (אופציונלי).
רבע כפית מלח.
רבע כפית פלפל שחור גרוס
בצל אדום קצוץ קטן.
2 כפות שמן זית.
לתוספות מעל
רשאד שטוף וקרוע גס בידיים
חצי בצל אדם פרוס דק.
צנוניות.
עגבניות שרי שטופות חתוכות לחצי.
טחינה לפי טעמכם – אני הוספתי לה פלפל צ'יפוטלה מקסיקני, אם אין אפשר להוסיף רוטב צ'יפוטלה או צ׳ילי אדום/ירוק.
איך
מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש (230 מעלות או 250).
מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה, בוזקים מעט קמח על הנייר ומרדדים את הבצק לעלה דק של פיצה, מניחים בתבנית.
בצק עלים : חוצים לשניים את הבצק, מרדדים מעט עם קמח ומניחים על התבנית, מנקבים עם מזלג היטב היטב כדי שהבצק לא יתפח מידי.
בקערה לשים את הבשר ,התבלינים והבצל.
מחלקים את התערובת לשני כדורים ומשטחים כל כדור על כל עלה בצק – דקדק.
זולפים מעט שמן זית מעל .
כשהתנור חם מאוד מאוד מכניסים את התבנית, באמצע התנור, לאפייה של כ-8-10 דקות או עד שהמאפה משחים.
אל דאגה, שכבת הבשר הדקיקה ניצלת ומשחימה היטב בזמן הזה.
מוציאים:
מפזרים מעל את הראשד, הצנוניות,עגבניות וזולפים מעל הכל טחינה.
מהמם.












