פאייה ספרדית בסגנון שלי.

בחורה עם מחשב נייד

את צריכה לרוץ, חייבת ארוחת ערב, מהירה, מזינה,קלה,טעימה באפס זמן.

הכל בסיר אחד. אחד וזהו. נשבעת……

טוב, לא אפס זמן , 15 דקות הכנה ו-20 דקות בישול (כשאת יכולה בינתיים לחתוך סלט קצוץ או לפרגן בסלט עלים סבבה).

איך בדיוק?

פאייה, ספרדית בהתאמה ישראלית.

paella

מה?

בערך 400-500 נתח פרגיות חתוך לחתיכות של ביס

2-3 קבנוסים חתוכים לעיגולים בעובי של 0.5 ס"מ.

1 בצל בינוני קצוץ לקוביות

2-3 שיני שום קצוצות

גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות

פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר לוותר).

פפריקה אדומה,פלפל,מלח (כדאי גם מעט זעפרן, לא הכרחי).

4 כפות אפונה קפואה

2 כוסות אורז לריזוטו בסגנון ארבוריו

5-5.5. כוסות מים רותחים (או עדיף מרק עוף).

איך

להשרות לדקה את הפרגיות עם פפריקה, מעט שמן זית ופלפל שחור.

לחמם מחבת רחבה ,להוסיף 2 כפות שמן זית, לטגן את הקבנוס  והפרגיות ולהוציא.

להוסיף את הבצל ולטגן 2-3 דקות. להוסיף את הגמבות והשום ולהמשיך לטגן עוד 2-3 דקות.

להוסיף את האורז ולטגן עוד דקה.  להחזיר את העוף והקבנוס.

להוסיף 5 כוסות מים רותחים (או עדיף מרק עוף).

להוסיף מלח, פלפל, עוד מעט פפריקה. לערבב, לטעום .

להנמיך ולבשל כ-15-20 דקות על אש נמוכה מאוד.

5 דקות לפני סיום הבישול להוסיף את האפונים מעל.

התבשיל צריך להיות עסיסי והאורז רך ומעט דביק.

מ ע ד ן. באחריות.

פינת הגאון: אפשרי וטעים מאוד להחליף את האורז בפתיתים. בתמונה הגדולה הפאייה עם פתיתים.

 

פאייה עם פתיתי קוסקוס
פאייה עם פתיתי קוסקוס