לחם בטטה וטימין ב״סיר סבתא״

IMG_6258_800x533

נכון, זה לא סיר סבתא שמבשלים על כיריים, זה ״סיר סבתא״ מחרס שאופים בתנור וזה יוצא נפלא.

הקראסט של הלחם קשה ושחום והפנים רך רך ועדין כמו של עוגה.

אבל בעצם אפשר לאפות בכל תבנית שמתאימה לעוגה.

ואם אין ברירה, גם בתבנית חד פעמית שמשמנים ומקמחים קודם.

IMG_6230_800x533

האמת הפשוטה היא שרציתי לאפות  לחמניות סלק ואגוזים אבל גיליתי שאין לי סלק.

ואז גיליתי שיש לי בטטה ונזכרתי  ב חלת ערמונים, בטטות וטימין המשגעת שהכנתי לפני כמה חודשים.

מהון להון, זה מה שיצא.

סיים סיים באט דיפרנט.

מה

1 בטטה בינונית (בערך 200 גרם) מבושלת , מקולפת ומרוסקת.

4-5 ענפי טימין קצוצים (פלוס לקישוט אם רוצים)

1 כוס קמח לבן 1 כוס קמח מלא

2 כפות סוכר

1 כף שמן

כ-1/4 כוס מים

כפית שטוחה מאוד של מלח

1 כף שטוחה של שמרים יבשים או 40 גרם שמרים טריים

איך

הכי פשוט בעולם:

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, סוכר, שמן ואת הבטטה ומתחילים לערבל כמה דקות.

לאט לאט מוסיפים את המים , ייתכן ולא תצטרכו את כולם וייתכן שתצטרכו להוסיף .

רק לקראת הסוף מוסיפים את המלח.

הערבול ייארך כ-8-10 דקות ובסופו הבצק צריך להיראות כך:

IMG_5498_600x800

משמנים את הבצק במעט שמן זית ויוצרים כדור ומחזירים לקערת הבצק ומתפיחים  עד שהוא מכפיל את נפחו. זה יכול להיארך גם שעה ואולי קצת יותר.

IMG_6195_800x533

מדליקים תנור לחום הכי גבוה .

שופכים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים אותו לשניים או שלושה חלקים וזאת על מנת להקל עליכם ליצור את ה״עיגול״ בתוך סיר הסבתא.

בתבנית הסבתא המשומנת והמקומחת מוסיפים כל פעם חלק ומחברים את כל החלקים לעיגול אחד מושלם.

אם משתמשים בתבנית אחת גדולה אפשר לשפוך את הבצק ישירות לתבנית, שגם היא שומנה וקומחה.

מתפיחים שוב , עד שמכפיל את גודלו.

מפזרים מעל גרגרי מלח גס, גבעולי טימין ומעט קמח.

אופים 15 דקות בחום גבוה, מנמיכים את החום ל – 150 ואופים עוד 20 דקות .

מצננים היטב ורק אז מחלצים מהתבנית.

IMG_6228_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_6260_800x533