ארנצ׳יה באיטלקית הוא תפוז.
וארנצ׳יני הם תפוזונים קטנים.
המאכל הטעים הזה מגיע מדרום איטליה ובמקור ניצל שאריות של אורז מבושל שנשארו בבית.
אני, ניצלתי שאריות של ריזוטו עגבניות.
אם גם לכם יש שאריות של אורז מבושל, כל אורז, עם ירקות, בלי ירקות, מתובל , לבן – כל אורז שבושל יכול לשמש בסיס לארנצ׳יני המטריפים האלו.
אם מנצלים שארית אורז קיים – חשוב להוסיף מספיק גבינה מגוררת וביצים.
אם לא , הכנת האורז ממש פשוטה.
אם מכינים מההתחלה שווה להשתמש מראש באורז עמילני, כמו אורז לריזוטו ,אבל לא חובה.
יאללה, בואו נצא לדרך
מה
לאורז: כוס אורז, 1/4 כפית מלח,2 כוסות מים וכף גדושה חמאה. להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות. להניח להצטנן כחצי שעה.
לעיסה: ביצה אחת שלמה, 2 כפות פרמז׳ן מגורר.
למילוי: קוביות מוצרלה בגודל של 2×2 ס״מ בערך.
לטיגון: 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי לחם.
איך
מערבבים את האורז המצונן עם הפרמז׳ן המגורר והביצה.
לאחר שמערבבים את העיסה היטב.
לוקחים כף מלאה גדושה של תערובת, ובידיים רטובות ממים משטחים אותה על כך היד. נועצים קובית מוצרלה וסוגרים את העיגול.
מגלגלים היטב לעיגול שלם.
טובלים בקמח, בביצה ואחר כך בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק .
מגישים חם.
המוצרלה נמסה והארנצ׳יני מטריפים.
יש הנוהגים להגישם עם רוטב עגבניות, מיותר לדעתי. אבל סלט רענן וטעים יתאים מאוד פה.
לשיקולכם.

















