לביבות תפו"א טבעוניות

1

בעצם מדובר ברושתי.

לביבת תפוחי האדמה השווייצרית הכי טעימה בעולם.

 

אפשרי להכין אותן כלביבות קטנות או כאחת גדולה. ההסברים בהמשך.

אם תעקבו אחר ההוראות – הפשוטות –  מובטחות לכם לביבות תפו"א נפלאות, רכות רכות מבפנים ושחומות ומתפצחות מבחוץ. 

מה

2 תפו"א אדומים בינוניים קלופים ומגוררים גס.

מלח, פלפל.

כף קמח.

4 כפות שמן קנולה.

אפציונלי: אורגנו מיובש.

ממליחים את תפו"א המגוררים ומניחים במסננת במשך כחמש דקות.

סוחטים  היטב . בשום פנים ואופן אין לשטוף את העמילן מהם.

מוסיפים לתפוחי האדמה מעט פלפל שחור גרוס טרי ומעט אורגנו מיובש.

מפזרים מעל כף קמח ומערבבים.

מחממים מחבת טפלון  ומוסיפים 2 כפות שמן קנולה. להבה בינונית-נמוכה.

יוצרים בידיים כדורים בגודל בינוני ודוחסים היטב, משטחים ביד ומניחים בזהירות בתוך השמן הרותח.

 מטגנים כל צד כ 3-4 דקות והופכים.

אם רוצים לביבה אחת גדולה:

משמיטים את הקמח.

למחבת טפלון מוסיפים 2 כפות שמן קנולה ומשטחים את תערובת תפו"א הסחוטים על תחתית המחבת . יש ליצור תחתית של לא יותר מ -1 ס"מ עובי.

מטגנים על אש גבוהה בינונית 3-4 דקות ובודקים את התחתית השחומה.

הופכים על צלחת . מוסיפים למחבת עוד 2 כפות שמן קנולה ומחזירים את הלביבה לטיגון בצד שני

 ניתן להכין את הרושתי /לביבות לפני הארוחה ולחמם אותן בתנור חם כ 2-3 דקות. 

6

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני