פשטידת תרד ותפוחי אדמה בריאה עם טוויסט

שילוב מדהים ובריא של תרד עם טוויסט של פסטו ותפוחי אדמה. צריך יותר מזה לתוספת?

פשטידת תרד ותפוחי אדמה

אם יש משהו שאני זוכרת ממסעדת הבשר האגדית בניו יורק "פיטר לוגר" זה את מחית התרד.
לא את הסטייק (הענק), לא את המנה הראשונה המפורסמת של העגבניות עם הבצל (והרוטב הסודי) ולא את הזמן הממושך שהיינו צריכים להמתין לשולחן.
זוכרת את מחית התרד. היא היתה מדהימה ומאז אני מאוהבת בתרד.
מכינה מאפים עם תרד, אורז עם תרד, סלט עם עלי תרד וכל הזמן מחפשת מה עוד אפשר להכין איתו.

היות ואני משתדלת לבשל בריא יותר, חיפשתי תוספת שתכלול תרד ותהיה תוספת מזינה ומשביעה.

השילוב כאן הוא של כמות נכבדה של תרד יחד עם פחמימה במינון הנכון וכרגיל… בלי ייסורי מצפון.

אז איך זה הולך –

מצרכים:

4-5 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
1 שקית מדליוני תרד של סנפרוסט
1 בצל גדול חתוך דק (לא דק מידי… שירגישו את חתיכות הבצל)
צרור עלי בזיליקום
3 כפות שמן זית
2 כפות צנוברים
2 שום כתוש
1 ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס
תבלין צ'ילי
מעט פרורי לחם

אופן ההכנה:

מתחילים עם תפוחי האדמה. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מים עד שהם מתרככים. מוציאים את המים ככה, טוב טוב. למדתי מהשף אהרוני, שאחרי שמוציאים את המים מהסיר, מחזרים את הסיר עם תפוחי האדמה אל האש, משאירים על האש איזה 2 דקות (עד שבטוח שהסיר ממש יבש) ורק אז מועכים את תפוחי האדמה לפירה. למה זה טוב? כי ככה בטוחים שאין מים בתפוחי האדמה.

לוקחים תבנית חסינת אש, משמנים קלות בתרסיס שמן זית ומפזרים ממש מעט פרורי לחם בתחתית התבנית. ממש מעט.

יוצקים לתבנית את הפירה ומועכים טוב. מתבלים למעלה במלח, פלפל ומעט צ'ילי גרוס.

נעבור לתרד.

נתחיל עם הפסטו. מכינים רוטב פסטו עם עלי הבזיליקום, צנוברים, 1 שום כתוש מעט מלח ושמן הזית. (אני מערבלת את הכל עם מוט ערבול)
אפשר להכניס לרוטב גם 2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת, זה רק יוסיף לטעם.

במחבת עמוקה מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל עד הזהבה, מוסיפים 1 שן שום כתושה ואת מדליוני התרד ומערבבים טוב. מוסיפים 2-3 כפות של רוטב הפסטו בתוספת מלח ופלפל ומערבבים 2-3 דקות.

מסירים מהאש ומניחים בצד כדי שיצטנן מעט.

לאחר שהתערובת הצטננה, מוסיפים את הביצה, מערבבים טוב ומעבירים את כל הבלילה לתבנית עם תפוחי האדמה  כך שיכסה את כל תפוחי האדמה.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש, 170 מעלות, לכ- 40 דקות (בתנור טורבו אפשר גם 30 דקות)

מוציאים, נותנים לזה מעט להתקרר (כי אז זה נפרס יותר טוב) ובתאבון.