סלט קוסקוס ועגבניות שרי בתיבול אסיאתי

סלט קוסקוס ועגבניות שרי בתיבול אסיאתי, עשיר בטעמים ועשיר יותר במחמאות.

סלט קוסקוס

שמתחשק לנו משהו פשוט ושנראה מיליון דולר. שבא לנו סלט כזה מושקע ובעצם הוא כ"כ קל להכנה,
כאשר רוצים להשתמש בחומרי גלם שקיימים בבית ולא צריך להתאמץ יותר מידי,
כשרוצים לעשות רושם על אחרים…
זה בדיוק הסלט המנצח.
סלט שהוא על גבול האסיאתי, למרות שמדובר בקוסקוס וזה למעשה כל הייחודיות שלו.
אז כשחברים מתקשרים ומבקשים להפתיע… תפתיעו בחזרה ותזכו לשבחים.

פשוט מאוד, קל להכנה ויחד עם זאת טעים בטירוף.

אז מה צריך?
1 חבילת קוסקוס בינוני
כ- 20 עגבניות שרי מכל מיני סוגים (אפילו קצת יותר… ככל שמרבים הרי זה משובח)
2 כפות שמן זית לעגבניות
4 כפות שמן זית לתיבול
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות סויה
2 כפות טריאקי
2 שיני שום כתושות
1 כף רוטב צ'ילי
מלח גס ופלפל שחור גרוס
עלי בזיליקום
50 ג' חמוציות

אופן ההכנה:
נתחיל בעגבניות השרי.
לתוך תבנית תנור נכניס עגבניות שרי חצויות. נתבל את העגבניות החצויות ב- 2 כפות שמן זית,  מלח גס ופלפל שחור גרוס.
נכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות לכ- 25 דקות.
בינתיים נכין את הקוסקוס בהתאם להוראות יצרן ואת הרוטב למעט עלי הבזיליקום והחמוציות.
אני אישית אוהבת להכין את הרוטב מראש ולתת לו לנוח כמה דקות להתמזגות טעמים.
כאשר העגבניות מוכנות – מתחילים להרכיב את המנה.
שמים את הקוסקוס בתוך קערה אליה מצרפים את העגבניות (כן, גם כשהן חמות אך מסוננות מהמים) ואת הרוטב.
מערבבים טוב כך שכל הקוסקוס ייצבע בצבע חדש ומוסיפים את החמוציות ועלי בזיליקום (מ- 3-4 ענפים).
כעת כל שניתן לעשות הוא להגיש ולהמתין למחמאות.
בתיאבון