"איזה סלטים את ממליצה לי להכין לערב חג?" נשאלתי על ידי חברה. טוב, אז נתפסתי לא מוכנה כי עדיין לא מצאתי את הזמן לשבת על רעיונות יצירתיים לחג.
השנה המטבח עבר שינוי, לבריא יותר, מזין יותר ועם מינימום השקעה. זאת אומרת, יש השקעה אבל לא בטירוף ועם חומרים שלא ישבו יותר מידי על המצפון.
הבורגול הוא אחד מאלו שכייף לעבוד איתם. מעשיר ירקות, קל לעבודה (השרייה קלה במים חמים וזה מוכן) וכל דבר שנוסיף לו – הרי זה משובח.
"יש לי" עניתי לחברה שלי, "סלט בורגול עם רימונים, בדיוק לחג". סלט קליל ועשיר, שכל מה שתוסיפו, תשנו, תתפרעו ברעיונות… הוא יישאר מצוין.
המצרכים:
1 שקית בורגול
1 צרור גדול של פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1 רימון על גרעיניו האדומים
1 שקית פקאן מסוכר (אני מרסקת את הפקאנים בעודם בתוך השקית כדי שיהיו קטנים יותר)
מיץ מ-2 לימונים
1/3 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה הקלילה:
את הבורגול לשפוך לתוך קערה גדולה או סיר, לצקת מעל מים רותחים עד לגובה של 2-3 ס"מ מעל הבורגול, לכסות ולהמתין 20-30 דקות עד שכל המים נספגים והבורגול מוכן לאכילה.
להוסיף –
פטרוזיליה קצוצה, גרעיני רימון, פקאן מסוכר (אחרי שמעט רוסק), מיץ לימון, שמן זית ומלח.
לערבב ולתת לכל התערובת לנוח לפחות חצי שעה להתמזגות הטעמים.
להניח בקערה יפה וישר לשולחן החג.
שנה טובה ומתוקה כרימון



![10653693_10202461168640786_1105308453529889738_n[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/einatraz/files/2014/09/30dwt0b0sbg5ets7gu5.jpg)









