העולם צועד (נוסע) לעידן חדש

בחורה עם מחשב נייד

העולם צועד (נוסע) לעידן חדש

אם אתם באזור גיל 30, הרי שאתם הדור שזכה לראות הכי הרבה שינויים טכנולוגיים שמתרחשים ממש מול עיניו.

הכניסה של האינטרנט לחיינו, הפלישה של המדיה החברתית והרשתות החברתיות, גלובליזציה ועידן הסמארטפונים. בקרוב ממש תזכו לראות עוד שינוי והוא מעבר למכונית חשמלית כמו באופניים חשמליות במקום מכונית ממונעת בנזין או סולר.

 מציאות ולא רק חלום

לא מדובר בשמועה או בחזון, או במגמה קטנה של חברה בודדת. מעבר למכונית חשמלית כמו באופניים חשמליות זוהי מגמה שכל העולם נושא פניו אליה. מובילות אותה מדינות אירופה וארצות הברית.

בריטניה הכריזה כי משנת 2040, כלומר עוד 23 שנים סך הכל, מכוניות ממונעות בנזין לא יורשו להימכר אצלה. זה משאיר שתי אפשרויות: או שיצרני הרכב ממונע הבנזין יפסידו נתח שוק רחב כל כך, או שהן יאלצו להתאים את עצמם. כמובן, יצרני הרכב בחרו באופציה השנייה ועברו מיצירת דגמים בודדים ליצור נרחב של מכוניות חשמליות.

 לא כל כך רחוק כמו שחשבנו

כדי לראות את השינוי קורה לא חייב להמתין 23 שנים, עיריית אוקספורד הכריזה שכבר בעוד שלוש שנים בלבד בשנת 2020 רכבים ממונעי דלקים לא יורשו לנסוע ברחובות הראשיים. לכל העיירה, כניסת הרכבים תיאסר בשנת 2030.

לא רק בריטניה הרימה את הכפפה לחיים ירוקים יותר וגם פריז וכל צרפת איתה ברשימה. ארצות הברית החלה בהכנת תשתיות לרכבים חשמליים בכבישים והצבת עמדות הטענה לרכבים.

 ומה בישראל? גם אנחנו על המפה

בישראל חיפה היא הראשונה להציע עמדות הטענה מסודרות ולהכניס לכבישים מאה רכבים חשמליים. הרכבים יפעלו כרגע במתכונת של רכב שיתופי, רכב שניתן להזמין לשימוש עצמי , את הרכב אוספים מחניה מתאימה ומחזירים לחניה מתאימה (באזור אחר בעיר) .

הפעלת הרכב באמצעות כרטיס חכם ואי הצורך בדלק פוטר את המשתמשים מתשלומי הדלק. תוכנית זו תאפשר לבדוק את השימוש ברכב חשמלי בדומה לאופניים חשמליות בעיר-  עמדות הטענה והשימוש בהם, איתור מקומות נוספים לעמדות הטענה, חניונים ועוד.

 המטרה שמתוך הפרויקט ישראל תלמד כיצד לבנות תשתית לרכבי חשמל יעילה ונוחה לשימוש, כדי שגם אנחנו נוכל ליהנות מאוויר נקי ולא מזוהם באדי דלק.