שבחים רבים נאמרו בזכות שעועית האזוקי, על נפלאות החומרים המצויים בה. אבל איך מכינים ממנה משהו שכיף לאכול? אז הנה מה שמצאתי:
רוטב הבולונז של חן וינשטיין משעועית אזוקי: טעים, בריא, ישביע ארבעה רעבים ויעלה 25 ש"ח! עלות המתכון המקורי קצת יותר גבוהה מעלות הגרסה המוצעת כאן.
הגרסה הקצרה:
מכינים רוטב בולונז כמו שרגילים. במקום בשר טחון, מוסיפים 2 כוסות שעועית אזוקי יבשה שהושרתה לילה, ובושלה כחצי שעה, או עד שרכה. מוסיפים ממי הבישול של השעועית עד למרקם הרצוי, מרתיחים ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה.
הגרסה המלאה:
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 בצל גדול, קצוץ
4 שיני שום פרוסות
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזר מגורר בפומפייה
5 עגבניות טריות קצוצות (בערך קילו)
קצת טימין
2 כוסות שעועית אזוקי יבשה (אחרי השריה ובישול)
100 – 200 גרם רסק עגבניות
1/2 כוס ממי בישול השעועית
מלח ופלפל – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד, על אש קטנה. מוסיפים בצל, מטגנים להזהבה קלה ומוסיפים את השום, הסלרי והגזר.
- לאחר 5-10 דקות מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לטגן. אם חסרים מים מוסיפים ממי הבישול. כשהעגבניות נמסות קצת
- מוסיפים את האזוקי והטימין מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים רסק עגבניות, 1/2 כוס מי בישול, מלח ופלפל. מבשלים כ-15 דקות.
מגישים על פסטה, או או על אטריות ביצים מקמח מלא. בתאבון!












