ישנם פסטיבלים שמחברים אותך לאדמה ולאנשים. פסטיבל ימי ענף הזית, שמסתיים בשבת הקרובה, הוא בהחלט אחד שכזה. המראה של עצי הזית העמוסים לעייפה בזיתים, הצבע הירוק ששולט בכל מקום והאויר המתוק רק מחזקים את הצביטה של יופי הטבע.
נסענו כל המשפחה למושב חנניה שבגליל נהנים מהנוף הקסום שנשקף אלינו מהדרך, כשהגענו הצטיידנו בכלי פלסטיק עבור הזיתים ונהנינו ממסיק הזיתים. הילדים הכינו זיתים כבושים, ובינתיים אישי ואני הצטיידנו בגבינות כבשים ועזים מקומיות ובפיתות דרוזיות חמימות שנאפו זה עתה.
את היום המשכנו בבית הבד של סבא חביב, דור שלישי לייצור שמן זית גלילי איכותי. בבית הבד ראינו כיצד מסיקים זיתים בעולם המודרני בשילוב עם אבני ריחיים ורכשנו כמויות לא מבוטלות של שמן זית כתית טהור אשר נטחן לנגד עיננו, תודו שזה בונוס רציני.
את היום המקסים הזה סיימנו במסעדת הבוסתן, מסעדה דרוזית הממוקמת בעין אל אסד ומשקיפה על נוף גלילי עוצר נשימה. אכלנו ממטעמי שלוש הכלות של בעל המקום, שמבשלות ומכינות אוכל טרי ומקומי. אני ממליצה על עלי הגפן הממולאים, הסלט הלבנוני עם גבינת העזים המגוררת, וכן על המנסף, תבשיל דרוזי המכיל תערובת מדהימה של בשר כבש, אורז וצנוברים. קינחנו בקפה הל חזק ובבקלאווה מקומית והרגשנו על גג העולם.
לסיום, אשתף אתכם במתכון נהדר וצמחוני עם הרבה זיתים. הטפנד, ממרח זיתים משודרג, מכיל עקרונית אנשובי, אך אני במקום משתמשת בממרח מיסו המעניק את הטעם המעט מעושן של הממרח, אך ללא תוספת הדג. את הטפנד טעים מאד למרוח על לחם טרי, כתוספת טעם לפסטה או למנה בשרית.
טפנד זיתים עם מיסו
החומרים (ל-1 כוס טפנד):
2 כוס של זיתים שחורים מגולענים קצוצים
2 כף ממרח מיסו לבן (ממרח עשוי מפולי סויה אשר עברו תהליך התססה)
4 כפיות צלפים
2 שן שום קצוצה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2/3 כוס שמן זית כתית
אופן ההכנה:
- בפוד פרוססור או בבלנדר שמים את כל החומרים.
- לוחצים מספר פעמים בכדי להפעיל את הבלנדר למספר דקות קצובות עד לקבלת מחית.











