לקראת חג השבועות המתקרב, החג האהוב עליי, חשבתי על מה להכין שיהיה קל להכנה, טעים ועשיר במרקם. נזכרתי שכשהייתי ילדה ההורים שלי היו מכינים לנו פשטידת פטריות וגבינות על בצק עלים והחלטתי לנסות ולכן מתכון משלי שיזכיר לי את טעמי הילדות אבל יהיה עשיר יותר בטעמים. השתמשתי בבצק העלים עם חמאה של מעדנות, פשוט כי הוא טעים לי יותר מבצק רגיל עם שמן. הוא קל לשימוש הטריק היחידי הוא לזכור להוציא אותו כמה שעות לפי שיספיק להפשיר.
מתכון פשטידת גבינות ופטריות עם בצק עלים
הרכיבים:
חבילת פטריות שמפניון וחבילת פטריות פורטבלו :
מתובלות במלח כמהין, פלפל שחור גרוס, מעט אורגנו וטימין ומרוחות בשמן זית.
צולים אותם בתנור כרבע שעה עד שהנוזלים יוצאים ומסננים. מניחים בצד להתקררות.
חצי חבילת בצק עלים עם חמאה של מעדנות
לבלילה:
1 גבינת שמנת 5%
1 מעדן גיל
2 ביצים
100 גרם גבינה בולגרית
2-3 פרוסות גבינת גאודה עיזים מגוררת/ שבורה לחתיכות
מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם
4 פרוסות גבינה צהובה
אופן הכנה:
להפשיר את בצק העלים לכ 5 שעות ולסדר על תבנית משומנת
לחם תנור ל 180 מעלות.
אחרי שהכנתם את הפטריות הניחו אותן בצד
ערבבו את כל חומרי הבלילה למעט 2 פרוסות גבינה צהובה שישמשו לעיטור
פזרו על הבצק עלים את הבלילה וסדרו מעל את הפטריות הצלויות
פזרו מעל קרעי גבינה צהובה שנותרה והכניסו לתנור לכ 40 דק' עד הזהבה.
בתיאבון













