"אנחנו אוכלים ביחד ארוחת שישי?" שאלתי אותה בוואטסאפ .
זה טקסט שאני שולחת אליה בדרך כלל ביום רביעי.
מאז שהורי אינם עוד איתנו, היא כל מה שנשאר לי, אחותי הגדולה.
משתדלות לא לוותר על ארוחות שישי ביחד ובדרך כלל בקיץ אוכלים אצלהם בביתם שבכוכב יאיר.
יש לה טעם משובח לאחותי, וביתה הוא אחד היפים שיש.
הגינה עליה שוקד גיסי טובלת בירוק מדהים והכי כיף לשבת שם בערב, בעוד צ'אבי וליזי הכלבים המדהימים שלהם רצים ומשחקים בדשא.
"מה להביא?" אני שואלת.
בדרך כלל אנחנו ממנגלים לטובת רוב המשפחה השוחרת בשר.
ועבורה ועבורי הצמחוניות, אנחנו שוקדות על מטעמים צמחונים/טבעוניים .
"תביאי אורז כמובן, וסלט כלשהו, תודיעי איזה".
"אביא סלט עם שומר" אמרתי, הוא סלט מדהים, מרענן וממש, ממש בריא.
בדיוק בשבילה ובשבילי.
קצת על השומר:
שומר אמנם הוא מסוג המאכלים שהם בעלי טעם נרכש, אבל הוא מציע תכונות בריאותיות רבות שעדיף לא לפספס.
שומר מוריד את הכולסטרול בדם בזכות כמות גדולה של סיבים תזונתיים, הוא מקל על כאבי בטן ושימו לב יש לו תכונות אנטי סרטניות בזכות כמות גבוהה של נוגדי חמצון.
הוא מוריד לחץ דם ומחזק את מערכת החיסון הודות לתכולה גבוהה של ויטמין C .
שומר הוא מקור למינרל הסידן המגן על בריאות העצם ומונע אוסטאופורוזיס .
לידיעת המניקות, שומר נחשב למזון המעודד יצור חלב אם.
לשומר תכונות אנטי דלקתיות והשוס הוא שיש לו ערך קלורי נמוך.
אז מה צריך:
200 גרם שעועית ירוקה מעודנת (אני השתמשתי בסנפרוסט)
3 ראשי שומר קטנים
500 גרם פטריות שמפניון קטנות פרוסות
1 בצל אדום קצוץ דק
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1/3 כוס שמיר קצוץ
קליפה מגוררת מלימון קטן
קליפה מגוררת מ – 1/2 תפוז
מיץ מלימון גדול
מלח גס
1/3 כוס שמן זית
איך מכינים
- מרתיחים בסיר קטן מים ממולחים, מוסיפים את השעועית הירוקה ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים 3 דקות ומעבירים לקערת מי קרח למשך 5 דקות. מסננים, מייבשים ומעבירים לקערה.
- חוצים את ראשי השומר ופרסים דק. מוסיפים לקערת השעועית, ומוסיפים גם את הפטריות, הבצל, הפטרוזיליה והשמיר.
- מוסיפים את גרידת הלימון והתפוז, מתבלים במיץ לימון, במלח גס ובשמן הזית.
טועמים ומשפרים תיבול.
סלט נפלא, בריא ומרענן.
בתאבון!!!






















