עוף עם בישבש (שומר)

תבשיל צבעוני מיוחד ומפנק בשל טעמו הדומיננטי והעז של הבישבש המשתלב בצורה נפלאה עם העוף העדין. טעמה של המנה ממכר וערב לחיך לאוהבי הירק בפרט ולטועמים בכלל.

טעמו הדומיננטי והעז של הבישבש משתלב בצורה נפלאה עם טעמו העדין של העוף. טעמה של המנה ממכר וערב לחיך לאוהבי הירק בפרט ולטועמים בכלל.

מנה חובה למכורים (כמוני) לירק המדהים הזה!!!

למצרכים:

3 כרעיים

2 בישבש גדולים וחתוכים לרצויות

1 בצל גדול חתוך לרצועות

6 שיני שום חתוכות ל-4 כל אחת

ציר מרק

פלפל שחור

כורכום

מלח

שמן לטיגון

להכנה:

בסיר גדול ושטוח לטגן במעט שמן את העוף משני צידיו עד שישחים, לשים בצלחת בצד.

לאותו הסיר, להוסיף את הבצל ולטגן עד לשקיפות. להוסיף את השום ולטגן תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות. להוסיף את רצועות הבישבש לערבב ולאדות עם סיר מכוסה ל-10 דקות.

להוסיף כפית כורכום גדושה, 2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור וכוס ציר מרק עוף*. להוסיף את הכרעיים ולנער את הסיר לערבוב. לכסות את הסיר ולבשל שעה על אש נמוכה.

כל כך טעים…. שלא ייגמר לפני הארוחה….

הולך נפלא עם אורז לבן

* ציר מרק אני שומרת בכל פעם שאני מכינה מרק עוף עם ירקות ונשארת שארית, אני מסננת היטב שמה בקופסאות ומקפיאה לשעת הצורך. מעולה!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!