למאפינס הזה אפשר להוסיף כל תוספת שבוחרים. אני בחרתי חלק לעשות למבוגרים – עם אוכמניות טריות (אפשר באותה מידה עם קפואות) וחלק שני עם שבבי שוקולד – לילדים. ניתן להכין את המאפינס באותה דרך גם ללא מיקסר – רצוי להשתמש במטרפה.
למצרכים:
2 ביצים גדולות
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם קמח (1.5 כוסות)
75 גרם קמח תירס (חצי כוס)
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
180 גרם סוכר חום (כוס פחות 2 כפות)
1/2 כפית מלח
250 מ"ל חלב (1 כוס)
1 כפית תמצית וניל איכותית/מחית ווניל
(לאחרונה, גיליתי את התמצית הזו ואת הממרח ווניל. ווניל איכותי, נפלא ועשיר – מומלץ מאוד)
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות, או כל ערבוב אחר שברצונכם להכניס למאפינס (שבבי שוקולד, חמוציות, אגוזים, קוקוס וכו')
2 כפות סוכר מעורבבות עם 1 כפית קינמון (לבזיקה מעל)
להכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו הקפצה לשים את הביצים, הסוכר, החמאה והחלב ולערבב היטב. להוסיף את הווניל ולערבב.
2. בערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, קמח תירס, סודה לשתייה ומלח).
3. להוסיף לקערת המיקסר ולערבב יחד עד איחוד. אין לערבב יותר מדי. ערבוב מיותר יגרום למאפינס יבשושיים.
4. להוסיף את התוספת שבחרתם ולערבב בעדינות.
אני, עשיתי חלק עם שוקולד וחלק עם אוכמניות. חילקתי את הבלילה לשניים ועירבבתי כל פעם עם תוספת אחרת.
5. להעביר לתבנית מאפינס עם עטרות נייר בפנים. למלא עם הבלילה בגובה 3/4.
6. לפזר מעל סוכר עם קינמון.
7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
ב ה צ ל ח ה !

















