חגיגת ירקות

כל הירקות שיש במקרר, נכנסים בגאון לסיר עם מעט שמן, רוטב עגבניות, רוטב בסיס לבישול, מקבלים בישול ראשוני. משם עוברים לצלייה בתנור, בזיקה של פרמזן, עוד צלייה קצרה וקיבלתם מנה מופלאה – ממש חגיגה!

12308561_10206445235504503_8827433261130430474_n

למצרכים:

1 חציל קטן חתוך לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

1/4 כרובית (קטנה) מחולקת לפרחים קטנים

4 עלי מנגולד פרוסים

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

1 פלפל צהוב/אדום חתוך לקוביות

10 שעועית ירוקה

10 במיה

1/2 כוס אפונה (בנפרוסט)

6 שיני שום שלמים

1/3 כוס רוטב בסיס לבישול (אוסם)

1/2 בקבוק רוטב עגבניות (MOTTI)

6 כפות שמן זית

6 כפות גבינת פרמזן מגורדת

12247164_10206444795293498_6838269993388693538_n

להכנה:

1. לחמם שמן בסיר. להוסיף את הירקות ולטגן אותם תוך כדי ערבוב 10 דקות. להוסיף את רוטב העגבניות ואת הרוטב בסיס. לערבב הכל יחד ולבשל על אש קטנה כ- חצי שעה תוך כדי ערבוב.

2. להעביר לתבנית אפיה, לפזר וליישר. להכניס לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך חצי שעה. להוציא מהתנור, לפזר גבינת פרמזן ולאפות עוד 10 דקות.

בתאבון!