עוגה שהיא ממלכה בפני עצמה. כל כך טובה ומיוחדת, עשירה עם הרמוניית טעמים נדירה. חשוב לשים לב לשלבים ולעקוב צעד אחר צעד – ההצלחה מובטחת!
העוגה מתאימה לקוטר 28 (קוטר 26 תצא גבוהה יותר)
המצרכים לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים לוטוס (הכי מומלץ בגלל המרקם הסטיקי שלהם)
2 כפות גדושות נוטלה
100 גרם אגוזי לוז גרוסים (לא טחונים)
למוס:
400 גרם שוקולד מריר
200 גרם ג'ינדויה (שוקולד עם מחית אגוזי לוז-קונים בחנויות מתמחות)
1000 סמ"ק שמנת מתוקה (2 חבילות גדולות) בטמפרטורת החדר – שלא תהיה קרה ישר מהמקרר
14 גרם ג'לטין (חבילה)
1 אינסטנט פודינג שוקולד מריר
14 יח' פרר רושר שבורים-גרוסים באופן גס (עם פטיש שניצלים)
לציפוי:
250 גרם שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
פרר רושר+אגוזי לוז מולבנים לעיטור
להכנה:
1. לשים שקף בדפנות תבנית עגולה לפי הקוטר הרצוי (העוגה במקור בקוטר 28)
2. להכנת התחתית: לערבב את כל חומרי הבסיס ולהדק היטב בתבנית. לשים במקפיא 30 דקות.
3. להכנת המוס: לשים את הג'לטין ב- 70 סמ"ק (מתוך ה- 1000 סמ"ק) ולהניח בצד לעשר דקות.
4. להמיס את 2 סוגי השוקולד, לערבב עד שיתאחדו ולא יהיו גושים.
5. להמיס את הג'לטין עם השמנת במיקרו, עד שיימסו ולא יהיו גושים של ג'לטין בקערה. לערבב היטב.
6. להקציף את השמנת עם האינסטנט פודינג שוקולד עד שמתקבלת קצפת יציבה וקשה.
משלב זה, חשוב לעבוד מאוד מהר! וחשוב לערבב עם מטרפה ידנית!!
7. להוסיף את הג'לטין המומס לשוקולד המומס ולערבב היטב – במהירות.
8. להוסיף את השוקולד לקצפת ולערבב מאוד מהר – צריך להפעיל מעט כוח אבל המהירות חשובה מאוד!
9. להוסיף את חתיכות הפרר רושר ולערבב בעזרת מרית את המוס.
10. לשפוך את המוס מעל התחתית. לישר את המוס ולהעביר למקפיא ל-6 שעות – לילה. זאת על מנת שהגימור יהיה מושלם.
11. להכנת הציפוי: להמיס שוקולד+שמנת מתוקה במיקרו ולערבב היטב עד איחוד מושלם.
12. להוציא את העוגה מהמקפיא. לשחרר אותה מהתבנית ולא להוריד את השקף! עכשיו לשפוך את השוקולד ולהעביר אותו על כל חלקי העוגה בעזרת הנעת התבנית.
13. לשים במקרר לחצי שעה.
14. לסיים לעטר את העוגה עם אגוזי לוג ופרר רושר….
15. גם עוגה יפה, גם טובה והכי חשוב – מקצועית!!!!!
אהבתם את המתכון? עשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!



















