לחמניות טריפוליטניות – בולו

לחמניות מתובלות עם חמוציות ויאנסון עשירות וטעימות במיוחד מהמטבח הטריפוליטני

את המתכון הבא, אני חייבת לפסקל רובין פרץ – עשיתי אותו על בסיס מתכון שלה, כל כך נהניתי להכין אותו ולאכול את הלחמניות שאני חייבת להביא את המתכון אליכם, שתתנסו בו גם. לחמניות מושלמות, עשירות מאוד עם חמוציות וזרעי יאנסון, טעימות בצורה נדירה. אפיתי מאות לחמניות בחיי, כאלה מעולם לא. הן פסגת שלמות הלחמניות לא פחות מכך.

DSC_0121למצרכים:

1 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס מים (בערך)

500 גרם קמח מנופה

2 ביצים גדולות

1/2 כוס שמן

1/2  כוס סוכר

1/2 כוס חמוציות

1 כפית גרגירי שומר (אניס)

מעט וניל

להברשה:

1 ביצה טרופה

1/4 כפית שמן

1/4 כוס זרעי שומשום

להכנה:

1. לשים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל המצרכים ולשים יחד לקבלת בצק אחיד וחלק. לכסות בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה.

2. ללוש שוב את הבצק. לכסות שוב בניילון נצמד ולהתפיח כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. לחלק את הבצק ל-10 חלקים שווים. לעצב את הלחמניות ולסדר ברווחים על תבנית עם נייר אפייה. בקערה קטנה לטרוף ביצה עם שמן ולמרוח בעזרת מברשת על הלחמניות. לפזר שומשום  ולהתפיח כחצי שעה נוספת.

DSC_0103

4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב.

DSC_0119

 אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב