למצרכים:
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
1 חבילה של מנגולד (רק החלק הירוק) חתוך לרצועות
2 חבילות רוקט (ללא הגבעולים)
4 שיני שום כתושות
300 גרם מוצרלה פרוסה
100 גרם פרמזן מגורד
500 גרם שמנת מתוקה לבישול (10% שומן יהיה מצויין)
50 גרם חמאה
עלי לזניה מושרים חצי שעה במים קרים
להכנה:
1. לקצוץ את הבצל, המנגולד והרוקט ולשים בקערה גדולה. להוסיף את השום המלח והפלפל. לערבב היטב.
2. לשמן תבנית מלבנית עם תרסיס שמן ולשים שכבה של עלי לזניה, עליה לפזר שכבה של ירק, עליה לפזר פרמזן ועל זה פרוסות מוצרלה. להמשיך עם שאר המוצרים באותו הסדר. עלי לזניה, על זה ירק, על זה פרמזן ומעל זה פרוסות מוצרלה וכן הלאה.
3. השכבה העליונה והסופית תהיה פרוסות מוצרלה
4. בקערה קטנה לערבב שמנת מתוקה עם מעט מלח (לפי הטעם) ולשפוך על החלק העליון. זו בעצם תהיה השכבה האחרונה והסופית של הלזניה.
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!















