כתר של מלכות עם פסטו וגבינה

אם היה אפשר להעביר את הריח דרך המסך, הייתם מבינים על מה אני מדברת. כתר של מלכות ממולא בפסטו וגבינה צהובה. הבצק הרך והעשיר, המילוי , מראה הכתר, הופכים את המאפה לכליל השלמות

DSC_0989המאפה "כתר של מלכות" הוא המאפה הכי טעים והכי מוצלח שהכנתי עד היום (והכנתי המון, אולי מאות). הבצק המושלם בשילוב המילוי, הופכים את המאפה ליתר ממושלם הן בטעם והן במראה. קל מאוד להכנה וישאיר את כולם מרוצים. את הטועמים – מהטעם, ואת המכינים – מהמחמאות.

למצרכים:

לבצק:

550 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה

50 גרם שמן זית

250 סמ"ק חלב

למילוי:

1.5 כוסות גבינה צהובה מגורדת

4 כפות גדושות רוטב פסטו

לציפוי:

1 חלמון

2 כפות חלב

שומשום

להכנה:

1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, ללוש את המצרכים כ- 5 דקות – את החלב להוסיף בהדרגה! לשים לפי הכמות שצריך.

2. לשים את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.

3. להניח על משטח מקומח ולרדד בעזרת מערוך למלבן גדול (בערך בגודל 35 על 55).

4. בחלק הרחוק למרוח פסטו ולפזר עליו בנדיבות גבינה צהובה.

DSC_0980

5. את החלק התחתון לחתוך לפסים בעובי 2 ס"מ ולגלגל סביב החלק עם המילוי.

DSC_0981

6. לשים על תבנית עם נייר אפיה. למרוח בחלמון מעורבב בחלב. לפזר מעל שומשום.

7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך חצי שעה.

DSC_0987

DSC_0991

8. יותר ממושלם יש?

 

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב