תלתלי שילר

כשאין זמן וברגע האחרון צריך לחשוב על מנת קינוח זריזה להכנה אך עם זאת תהיה יפה ומושקעת כדאי לחשוב על מנת הקינוח הבאה, שכולם יהיו בטוחים שהיא קנויה ואם לא קנויה אז מאוד מורכבת.

בחורה עם מחשב נייד

*הבלוגרית השתתפה בפעילות סלונה ומגה בעיר.

לפני החג, בשלב התכנונים אני תמיד מכינה לי רשימת קניות מסודרת, אני יודעת בדיוק מה אני מכינה, כמה ומתי. סיפור קטן…

לפני שנה בראש השנה, החלטתי להכין מנה מאוד מורכבת ומסובכת. נערכתי לכך מבעוד מועד. קניתי, עשיתי הכנות מוקדמות, קניתי אפילו כלים מיוחדים למנה המיועדת. הייתי מוכנה למנה שתעשה לנו את החג. רצה הגורל וחליתי. לא יכולתי להשקיע את כל כולי במנה. הבנתי שלא אוכל לעמוד בזה. החלטתי ללכת על משהו מאוד פשוט להכנה אבל יפה ומושקע. שלחתי את יוסי (בעלי) למגה בעיר, זה שליד הבית, עם רשימת קניות קצרה. כשהוא חזר, הפשרתי את הבצק, הכנתי קרם, עשיתי תלתלים מקסימים והמנה היתה פצצצצצה. הבנתי שלא היה צורך להשקיע שעות בהכנת המנה המורכבת. מספיק שוקולד בתוך בצק דק וכל האורחים מרוצים עד הגג.

כשאין זמן וברגע האחרון צריך לחשוב על מנת קינוח זריזה להכנה אך עם זאת תהיה יפה ומושקעת כדאי לחשוב על מנת הקינוח הבאה, שכולם יהיו בטוחים שהיא קנויה ואם לא קנויה אז מאוד מורכבת.

DSC_0845

"תלתלי שילר" הוא שמו של קינוח שמורכב מקונוסים אפויים של בצק עלים שממולאים בקרם, המתייחס לתלתלים השופעים של המשורר הגרמני. 

למצרכים:

1 חב' בצק עלים מופשר

14 קונוסים ממתכת למאפים (קונים בחנויות מתמחות)

1 חב' שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג שוקולד

1 כוס חלב

100 גרם שוקולד מריר לעיטור

2 כפיות שמן קנולה

אבקת סוכר לעיטור

להכנה:

  1. לחתוך מהבצק עלים רצועות בעובי 3 ס"מ בעזרת גלגלת.DSC_0825DSC_08262. לעטוף כל קונוס מחלקו העליון לחלקו התחתון (מהחלק הרחב לחלק הצר)DSC_0828

    3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שישחימו.

    4. לקרר היטב.

    5. במיקסר עם וו הקצפה, להקציף את השמנת עם האינסטנט פודינג והחלב עד קבלת קרם יציב וקשה.

    6. להמיס את השוקולד במיקרוגל  ולערבב אותו עם השמן. לערבב יחד.

    7. לטבול כל קונוס (בחלקו הרחב) בשוקולד, לקרר עד שהשוקולד יתקשה.

    8. לשים את הקרם בשק זילוף ולמלא כל קונוס. לפזר על הקונוס אבקת סוכר.

    9. לשים על צלחת הגשה, לעטר אותה לפי בחירה אישית ולהגיש.DSC_0842